Dobos Sándor, 2018.01.05. | Magazin

Az eddigi legfontosabb bajnokijára készülnek a kézis lányok, csúcsrangadón javítanának a hokisok, folytatnák győzelmi sorozatukat a férfikosarasok.

SZOMBAT

13:40 – Jégkorong: ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Vasas SC (Erste Bank Young Stars League, U20-as magyar bajnokság, Székesfehérvár)
Egy nagy sallert kapott csapatunk csütörtökön Győrött, hiszen a ligautolsótól kapott ki szétlövést követően, ez pedig lényegében annullálta a MAC elleni szép év végi győzelmet. Legalábbis az értékét csökkentette, hiszen végre beérhettük volna a nagy riválist, ehelyett elvesztegettünk két pontot. Szombaton jön a másik nagy vetélytárs, a mind az osztrák, mind a magyar bajnokságban éllovas Fehérvár. Ha nyerne a Vasas, bizonyosan jobb kedvre derítené a Ladányi Balázs-Revák Zoltán párost a kispadon. Gondoljunk arra, hogy a srácoknak ezen a meccsen járt az esze már csütörtökön is…

16:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Akadémia–Nyíregyháza Blue Sharks (NB I/B Piros-csoport, 13. forduló, Sport11)
1-5-ről 6-6, parádés sorozatot mutatott fel Faragó Péter edzői kinevezése után csapatunk, amely így gyorsan teljesítette a váltás utáni első célt, 50 százalékra hozni a mérleget. A veretlenség fenntartása lehet a cél szombaton is, amikor a tabella 3. helyezettje látogat a Sport11 csarnokba. Az Oroszlányt és a Veszprémet már sikerült elkapni a dobogósok közül, most itt a lehetőség az újabb bravúrra.

18:00 – Női röplabda: Sokol Post NÖ (osztrák)–Vasas Óbuda (MEVZA-kupa, Bécs)
A hat eddigi Közép-európai Liga-találkozóból mindössze egyet nyert meg csapatunk, még az 1. BVK Bratislava ellen, a többi mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A bécsi fellépést követően még egy duplameccses kör vár a lányokra, akkor a Maribor és a Slávia Bratislava ellen. A Challenge-kupa jobban ízlik nekünk, a liechensteini Galina Schaan elleni visszavágó majd jövő héten következik.

VASÁRNAP

18:00 – Kézilabda: Vasas SC–Békéscsabai Előre NKSE (K&H Liga, 10. forduló, Elektromos-csarnok)
Az eddigi legfontosabb bajnoki következik, bár ezt egy párszor már elejtettük. Most viszont az a csapat látogat az Elektromos-csarnokba, amely még nem szerzett pontot a bajnokságban, a Vasasnak egy már van, a Kecskemét elleni mérkőzésről. A csabaiak nemrég új edzőt neveztek ki, erősítettek is, legutóbb csak hárommal kaptak ki a keleti rangadón, a Debrecentől. No, de mikor, ha nem most? – kérdezhetnénk, és kérdezzük is. Hajrá, lányok!


Hirdetések