Dobos Sándor, 2018.01.03. | Karate

A folyamatos motiváció fenntartása alapvető cél a Vasas karate szakosztályában. Népes övvizsgát tartottak még decemberben. 

Egri Tamás szakosztály-igazgató karatésaink egy meghatározó, év végi eseményéről adott bő összegzést.


A már egyszer vizsgázott, fehér öv 1. csíkos karatésaink várják, hogy sorra kerüljenek az övvizsgán

„A Vasas Karate szakosztályának célja, hogy mindenki megtalálja a sportban azt, amit szeret, emellett fejlődni tudjon, hogy elérje céljait. Ennek egyik módja a versenyzés: aki szereti megméretni magát, és komolyan szeretné űzni ezt az olimpiai sportágat, annak biztosítjuk a lehetőséget az élsportolóvá váláshoz. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy azok is fejlődjenek, megtalálják céljaikat a karatéban, akik nem szeretnének komolyan versenyezni, nekik a rendszeres övvizsgákra való készülés jelenti a fő motivációt. Évente két övvizsgát szervezünk karatésainknak, ahol a teljesen kezdőktől az élversenyzőkig mindenki számot adhat tudásáról és fejlődéséről. A Magyar Fudokan Karate Szövetség keretein belül vizsgáznak karatésaink, ebben a stílusszövetségben a versenykarate mellett a tradicionális karatéra is nagy súlyt fektetünk” – kezdte összefoglalóját a szakember a december 16-i eseményről.


Utolsó gyakorlás: az élversenyzőink segítettek átismételni a gyerekeknek a vizsga elméleti és gyakorlati részét is

„A Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában szerveztük meg a téli övvizsgánkat, és mint mindig, ezúttal is megtisztelte szakosztályunkat a hazai Fudokan Szövetség első embere, Shihan Nánai Ferenc 8. danos mester azzal, hogy levizsgáztatta karatésainkat. A legfiatalabb vizsgázók 4 évesek voltak, a legidősebbek 16 évesek, összesen csaknem 190 karatésunk adott számot tudásáról. Reggel 9-kor kezdtünk a kicsikkel, akik most szeptemberben kezdték el a karatét, és a népes gyerekseregnek köszönhetően (akik tényleg úgy néztek ki, mint egy sereg) egész késő délutánig vizsgáztattuk a nagyobbakat.


Erőnléti vizsga a fehér öves karatésoknak

Minden korosztály a maga szintjén számot adott az elméleti (karatés kérdések, versenyszabályok, szavak) és gyakorlati (koordináció, erőnlét, formagyakorlat és küzdelem) felkészültségéből. A vizsga nagyon jól sikerült, minden gyerek igazán kitett magáért. Az egész féléves felkészülés meghozta a gyümölcsét, vizsgázóink példásan megfeleltek a követelményekből. A sikeres vizsga elismeréseként a gyerekek megkapták az övfokozatot bizonyító díszoklevelüket és a csíkjukat, melyeket büszkén viselhetnek az övükön. Gratulálunk minden vizsgázónknak, igazán megérdemelték ezt a fokozatot!"


Fent: nagy az öröm, a fehér övesek egy csoportja a sikeres övvizsga után. Lent: színes öves karatésaink is kitettek magukért


Hirdetések