Dobos Sándor, 2017.12.28. | Klub

Kézilabdázóink újra az élvonalban, röplabdázóink két ezüsttel és a keret átalakításával jelentkeztek, kosarasaink tovább nevelik a tehetségeket.

Az év végén rövid összegzést adunk csapatsportágaink idei szerepléséről, kiemelve a legfontosabb történéseket, és feltüntetve néhány számot (a helyezéseket), amelyek sosem hazudnak.

A hölgyeké az elsőbbség.

KÉZILABDA

Milyen jól is zárult az előző idény!

Május 21-én, a Gárdonyban aratott 9 gólos siker alkalmával dőlt el, hogy nyolc év után ismét az NB I-ben szerepelhet női csapatunk. (A Szombathelyt két ponttal előztük meg a tabellán a végelszámolásnál.) Csík Jánossal kezdte a szezont a Vasas SC, majd Kovács Péter vette át az NB I/B-s együttesünk irányítását, az állandóságot Varga Márta jelentette a kispadon másodedzőként. Gyorsan meg is említjük, hogy ő páratlan bravúrt hajtott végre a lányokkal az utánpótlásban, hiszen az NB I/B-s és NB II-es juniorbajnokságot, valamint az NB II-es (Északi-csoport) felnőttbajnokságot is megnyerte tanítványaival – háromból három volt tehát a mérlege.

Az új szezonban az NB II-es csapatot már Guricsné Horváth Beáta vezeti, 11 meccs után 100 százalékos mérleggel állunk az élen. Ificsapatunkat Varga Márta irányítja, jelenleg a 3. helyen áll a Vasas a Debrecen és a Ferencváros mögött.

Ami a felnőtteket illeti: mindezidáig egyedül a szintén újonc Kecskemét ellen sikerült pontot szerezni egy döntetlennel az NB I-ben, igaz, a másik két nagy riválissal, az MTK-val és Békéscsabával még nem találkozott a csapat.

A mieink az Elektromos-csarnokot rendre megtöltik (az új kézilabdacsarnok jelenleg is épül a Fáy utcában), de a lányok még adósak a bravúrral. Nagy hajrá kell a bentmaradáshoz, ehhez kívánunk sok sikert nekik 2018-ban.

Csapataink így zárták az előző szezont:

NB I/B Nyugati-csoport, felnőtt: 1. hely
NB I/B, junior: 1. hely
NB II, Északi-csoport: 1. hely
NB II, Északi-csoport, junior: 1. hely (100 százalékos mérleggel)

Így állnak 2017 végén csapataink a bajnoki tabellán:

NB I, felnőtt: 13. hely (1 pont)
NB II, felnőtt, Észak: 1. hely (100 százalékos mérleggel)
Női ifjúsági, 1. osztály, Kelet: 3. hely
Leány serdülő, 1.osztály, Kelet: 4. hely

KOSÁRLABDA

Ahogyan az előző szezonban, az újban is a saját nevelésű játékosok szerepeltetésére fekteti a hangsúlyt a Vasas az élvonalban. Ennek kiváló alapot ad, hogy az utánpótlás-bajnokságokban remekelnek a lányok: a juniorbajnokságban ezüstérmesek lettek és az új idényben is jól állnak, történetesen vezetik a kiemelt A-csoportot.

A legjobb nyolcba kerülés sikerült az előző bajnokságban, most is ez a cél, jelenleg a 9. helyen állunk, ezen még lehet mit javítani az új vezetőedző (Igor Skocovskit váltotta), Földi Attila irányításával, Dragoljub Krivacsevics szakmai igazgató vigyázó szeme és felügyelete mellett.

Földi Attila egyébként annak a 3x3-as kosárválogatottnak volt a szövetségi edzője, amely a nyár végén Debrecenben Európa-bajnok lett, a vasasos Tóth Orsolyával a főszerepben. A 17 éves Orsi ugyanis pontkirálynő lett és bekerült az All Star-csapatba is ezen a kontinenstornán.

Mondani sem kell, a Vasas játékosai rendszeresen képviselik klubunkat a korosztályos válogatottakban is.

Csapataink így zárták az előző szezont:

NB I/A: 8. hely
NB I/A, junior: 2. hely
Kadet: 1. hely
Serdülő: 2. hely
Amatőr: 6. hely

Így állnak 2017 végén csapataink a bajnoki tabellán:

NB I/A: 9. hely
Kiemelt junior: 1. hely (Vasas „A”)
Regionális Közép „B” csoport: 1. hely (Vasas „B”)
Kadet: 1. hely („A”)

RÖPLABDA

Nem nagyon lehetett megverni a Békéscsabát az előző szezonban, és ez végül a mieinknek sem sikerült a bajnoki döntőben, a napokban Abád József-díjjal kitüntetett Jókay Zoltán által (2004 óta) irányított csapatunk ezüstérmes lett a bajnokságban, mint ahogyan a kupában is.

A célok hosszabb távon természetesen arra irányulnak, hogy a Vasas stabilan visszaszerezze az aranyérmet (2004 óta négyszer sikerült ez), ennek szellemében értünk el egy nagy mérföldkőhöz 2017-ben, a felnőttcsapat önálló kft.-ként működik tovább (a többségi tulajdonos a labdarúgócsapatot is ekként támogató Jámbor János).

Új szellemiség, új lendület, így indultunk neki a következő idénynek, mindemellett alaposan kicserélődött a Vasas Óbuda kerete is az új szezonra. Érkezett az olasz Elena Capelli és Erica Vietti, a szlovák Mária Kostelanska, a bosnyák Verica Simic és az amerikai Kayla Haneline, azaz igen nemzetközi a kerete a mieinknek idén. Kár, hogy példátlan sérüléshullám nehezítette a helyzetet az év végén, ennek is köszönhető talán, hogy pár nem várt vereség is becsusszant, gondoljunk a Nyíregyháza elleni sima hazai 0-3-ra vagy a Kaposvár elleni idegenbeli kudarcra. Ezzel együtt is 2. helyen jutott az Extraligába a csapat.

Szót kell ejteni arról is, hogy junior- és ifjúsági csapatunk is országos bajnok lett, előbbi a hatos döntő zárómeccsén a Nyíregyházát, utóbbi a Békéscsabát verte meg meggyőzően.

Csapataink így zárták az előző szezont:

NB I, Extraliga: 2. hely
Junior: 1. hely
Ifjúsági: 1. hely
Gyermek: 4. hely

Így állnak 2017 végén csapataink a bajnoki tabellán:

NB I: 3. hely (B-csoport)
NB II, Nyugat: 9. hely
Ifjúsági: a felsőházba jutottunk
Serdülő: a felsőházba jutottunk (középszakasz, csoportunkban 1. hely)
Gyermek: a középdöntőbe jutottunk

D.S.


Hirdetések