Jenkei Dániel, 2017.12.21. | Vívás

Remekül szerepeltek az évzáró krétai világkupa-versenyen junior párbajtőrözőink, de a szolnoki Olimpici GP-n is akadtak szép Vasas-sikerek.

Heraklionba, Kréta fővárosába repültek idén utoljára a junior párbajtőrözők, ahol világkupa-versenyt rendeztek. Mind egyéniben, mind csapatban akadt ok az örömre: Nagy Dávid remek versenyzéssel a döntőig menetelt első nap, végül ezüstéremmel zárt.

Ugyanez volt forgatókönyv csapatban is, ahol a magyar válogatottat Nagy Dávid mellett további két vasasos fiatal, Koch Máté és Bányai Botond is erősítette. Itt is ezüstérem jutott számunkra.

A még fiatalabbak számára Szolnokon rendeztek nemzetközi korosztályos versenyt, ez volt az Olimpici Gp. Balogh Bella és Cseh Ida második helyen végzett a saját korosztályában, Cseh Idának, Gálfalvy Rékának és Kó Benedeknek pedig bronzérem jutott.

Halla Péter edző elmondta, hogy többnyire sajátnevelésű fiatalokról van szó, akikben rengeteg potenciált lett, és ők lehetnek azok, akik a vasasos párbajtőrsikerek folytonosságát garantálják a következő években is.


Újonc lány: 2. Balogh Bella 6. Gálfalvy Réka 3. Cseh Ida


Serdülő lány: 7. Máthé Csenge, 2. Cseh Ida, 3. Gálfalvy Réka


Serdülő fiú: 7. Bagyula László, 3. Kó Benedek

 

Az Olimpici GP vasasos helyezései:

újonc lány:
2. hely: Balogh Bella
3. hely: Cseh Ida
6. hely: Gálfalfy Réka

újonc fiú:
7. hely: Bagyula László

serdülő lány:
2. hely: Cseh Ida
3. hely: Gálfalvy Réka
7. hely. Máthé Csenge

serdülő fiú:
3. hely: Kó Benedek
7. hely: Bagyula László


Hirdetések