Dobos Sándor, 2017.12.20. | Klub

A sportági szövetségek döntése alapján Takács Tamara, Szatmári András és Harcsa Zoltán is elnyerte az "év legjobbja" címet.

A Magyar Távirati Iroda 1964 óta kéri fel a sportági szövetségeket és szakszövetségeket arra, nevezzék meg a naptári év legjobbjait. A Vasas sportolói – eredményességük okán – rendszeresen ott vannak ezeken a listákon, és most is büszkélkedhetünk, ha a névsort végigböngésszük.

A 2017-ben világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerző, az országos bajnokságon 9 (!) aranyéremmel záró Takács Tamara első alkalommal lett az év legjobb női kajakozója, ezt a címet a szövetség gálaestjén már meg is ünnepelhette.

Szintén először lett az év legjobb férfivívója Szatmári András, ehhez a címhez sem férhetett kétség, hiszen személyében 27 év után nyert világbajnoki címet magyar kardozó, mellesleg az Universiadén sem tudták legyőzni, mint ahogyan az országos bajnokságon sem, ott a másik Vasas-klasszist, az olimpiai bajnok Szilágyi Áront verte a döntőben. 

Harcsa Zoltán Európa-bajnoki bronzérmet szerzett 2017-ben (az egyetlen magyar érmet a kontinenstornán), decemberben pedig ötödik alkalommal lett országos bajnok a 75 kg-os súlycsoportban. Az év legjobbja címet negyedik alkalommal érdemelte ki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség döntése alapján.


Hirdetések