Jenkei Dániel, 2017.12.18. | Vívás

Szilágyi Áron második, Szatmári András harmadik lett az évzáró cancúni kard gp-n.

Kellemes, nyárias környezetben, a mexikói Cancúnban zárták az évet kardozóink, ráadásul egy kiemelt szorzós gp-n, így láblógatásra nem igazán maradt alkalom. Szilágyi Áron az elutazás előtt el is mondta, hogy tavaly kicsit lazábbra sikerült ez a verseny, az olimpiai év végén hamar kiesett Mexikóban, idén azonban több szempontból is oda akarja tenni magát.

Áron szavatartó ember: a 64-es táblán előbb a japán Tokunant, a román Dolniceanut, majd a német Hüberst is realtív simán verte. Közben Szatmári András sem tétlenkedett, igaz, idei formáját elnézve, ez szinte természetes volt. Ő is bemenetelt a nyolcig, bár kicsit izgalmasabb körülmények között, és itt elsősorban az olasz Nuccio elleni 15-14-es sikerére utalunk.

A nyolc között aztán Szilágyi számára a koreai Kim következetett (igen, őt győzte le a riói olimpiai fináléban), a remek asszó vége 15-13-ra lett, ezúttal is ide. Szatmári a francia Apithy ellen már szépen belelendült, öttusos sikerrel jutott be a négy közé.

Koreai-magyar duplafrontos csata alakult ki az elődöntőben, előbb Áron jött Gu Bongil ellen, és komoly hátrányból fordítva döntőbe jutott. Andrisnak ez nem sikerült, a feltörekvő Oh Sanguk legyőzte, így remek bronzzal zárta a számára amúgy is felejthetetlen évet.

Bíztunk benne, hogy olimpiai bajnokunk a döntőben bosszút áll Oh ellen, 14-11-es hátrányban erre kevés esély látszott, de innen is volt visszaút, egészen 14-14-ig, utána viszont a dél-koreai talált, így övé lett az arany, Szilágyi Ároné pedig az ezüst.

Soha rosszabb viadalt, vagy inkább azt kívánjuk, jövőre még sok ilyet!


Fotó: hunfencing


Hirdetések