Jenkei Dániel, 2017.12.15. | Röplabda

Remekül mutatkoztunk be a Challenge-kupa idei kiírásában.

CHALLENGE KUPA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
VBC Galina Schaan (liechtensteini) - Vasas Óbuda 1:3 (17, -14, -19, -23)
Schaan, 200 néző. Vezette: Cormie (skót), Hagström (svéd)

Vasas Óbuda: Török 13, Bodovics, Mihály 12, Kostelanská 20, Haneline 12, Vietti 1. Csere: Juhár (liberó), Papp O. 3, Durst A. 7.  Vezetőedző: Jókay Zoltán

Ha nem lett volna elég az utóbbi hetek gyenge formája, még egy sérüléshullám is betemette a Vasas Óbuda csapatát, amely több kulcsemberét nélkülözve érkezett meg Liechtensteinbe, a dallamos nevű, VBC Galina Schaan elleni összecsapásra.

Nagy örömünkre a meccsen ebből semmi nem látszott, legalábbis az első szett után. A nyitó játszmát ugyanis az elmúlt hetek forgatókönyve alapján viszonylag simán elbuktuk. Innentől kezdve azonban igen látványosan lendültünk át a holtponton, és egy tizenegy pontnyi különbséggel nyert szettel egyenlítettünk.

A harmadik és negyedik játszma már jóval szorosabbra sikeredett, de megmaradt lányainkban a győztes tűz, így elsősorban a húsz pontig jutó Kostelanska vezérletével 3:1-re behúztuk a meccset, de igazából mindenki hősiesen küzdött, aki pályára került. A győzelem a januárban rendezendő visszavágó szempontjából is jó esélyekkel kecsegtet. Persze, tudjuk, elaludni ott sem szabad, hiszen könnyen járhatunk úgy, mint a mostani első szettben.


Hirdetések