Dobos Sándor, 2017.12.15. | Vízilabda

Debrecenben játszik sorsdöntő bajnokit a VasasPlaket szombaton. Vereség esetén már nem a saját kezében lenne a sorsa a folytatásban.

Megnehezítette helyzetét csapatunk, legalábbis a csoportbéli legjobb négy, így a bajnokság legjobb nyolc közé jutás tekintetében mindenképp. Márpedig ez a kitűzött alapcél a szezonban, s jól is haladt a csapat efelé, függetlenül az első fordulóban, az UVSE ellen elbukott két ponttól. Csakhogy aztán a lilák nemrég ismét megtréfálták a Vasast, mindhárom pontot elvitték a Komjádi-uszodából.

Ez önmagában is fájó volt, hiszen a lilák csak ellenünk szereztek pontokat a bajnokságban, egyébként eddig nagyarányú vereségekbe „rendezkedtek be”. De a leginkább azért volt kellemetlen a pontvesztés, mert időközben a nyakunkra ért a többi közt a Szőnyi úton is győzni tudó Debrecen: már „csak” két ponttal előzzük meg Komlósi Péter csapatát a táblázaton.

Nos, ez a közelmúlt, félre is tehetjük.

A napokban a válogatott Kanada elleni edzőmérkőzésein is bemutatkozó Burián Gergely fogalmazott úgy, igazán nagy baj még nincs, hiszen továbbra is előrébb állunk a debrecenieknél, azaz a mi kezünkben van a sorsunk is. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, feltétlenül jó eredményt kell elérni a szombati mérkőzésen, hiszen az úgynevezett „hatpontos” mérkőzés mintapéldájáról van szó.

„Nagyon fontos mérkőzés lesz, amit szeretnénk megnyerni, de ugyanúgy készültünk rá, mint a többire. Úgy gondolom, mind fizikai, mind taktikai szempontból megfelelő állapotba kerülünk majd. Úgy látom a többieken is, hogy megvan bennünk a bizonyítási vágy” – mondta a meccs apropóján csapatkapitányunk, Bóbis Máté.

„Általában szoros meccseket vívunk a Debrecennel, a stabil védekezés alapozhatja meg a győzelmünket. Minél kevesebb gólos mérkőzést szeretnénk játszani, ez lesz a kulcs” – ezt már Simon Henrik tette hozzá.

A két csapat az „őszi” fordulóban valóban szoros meccset játszott, 7-6-ra nyertünk úgy, hogy a találkozó egy jelentős részében a Debrecen vezetett a Komjádiban.

Ez a szombati találkozó lesz az utolsó tétmérkőzés a mieink számára a 2017-es naptári évben, a folytatás majd január 20-án következik Kaposváron, egy nem kevésbé fontos bajnokin.

E.ON férfi OB I, 9. forduló:

Kaposvári VK–BVSC-Zugló 7-13 – már korábban lejátszották
UVSE–Szolnoki Dózsa – péntek, 19 óra
AVUS Szombathely–FTC-PQS Waterpolo – szombat, 17 óra
Debreceni VSE–VasasPlaket – szombat, 18 óra

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Kaposvári VK–FTC-PQS Waterpolo – péntek, 19:30 

Az alapszakasz "A" csoportjának állása:

1. Szolnoki Dózsa 9 9 - - 155-56 27
2. FTC PQS Waterpolo 7 6 - 1 121-41 18
3. BVSC-Zugló 8 4 1 3 80-73 13
4. VasasPlaket 8 3 2 3 62-80 11
5. Debreceni VSE 8 3 - 5 74-93  9
6. AVUS Szombathely 8 2 - 6 65-116  6
7. Kaposvári VK 8 2 - 6 52-98  6
8. UVSE 8 1 1 6 57-109  4

D.S.


Hirdetések