Dobos Sándor, 2017.12.11. | Jégkorong

A hagyományos Santa Claus Cup nemzetközi tornán 16 csapatból a második legjobb lett a Vasas U9-es együttese.

Az U10-es korosztály egy héttel ezelőtt 20 csapatból a 8. helyen zárt a három A-s minősítésű nemzetközi tornán, amely a mini korosztály egyik, ha nem a legrangosabb versenye Magyarországon, évek óta. A mostani hétvégén az U9-es csapatokon volt a sor, 16-an neveztek a tornára, benne Székely Csaba és Horváth Dávid irányításával a mieink is.

Székely Csabát kértük egy bő összefoglalóra, ő pedig ezt örömmel tette meg, már csak azért is, mert a gyerekekhez és a szülőkhöz hasonlóan még másfél nappal a torna vége után is a történtek hatása alatt van:

„Már az elején tudtuk, hogy mivel nagyon erős csoportba kerültünk, a Nove Zamky vagy a Chomutov ellen győzni kell ahhoz, hogy továbblépjünk a felsőházi rájátszásba. A Veszprém ellen kezdtünk, egy sima siker után már 3-1-es előnyben is voltunk az Érsekújvár ellen, végül 4-4 lett. Utoljára maradt a legerősebb csapat, a Chomutov és a döntés is. Elmentek a csehek 2-0-ra, sikerült egyenlíteni, de aztán megint ők vették át a vezetést. 25 másodperc volt hátra, lehoztuk a kapusunkat, és 4 a 3-ban belőttük az egyenlítőtalálatot. Sikerült a továbbjutás, ami a szakvezetés részéről egy minimum cél volt, de a körülmények miatt nem lehet szavakba önteni azt, mekkora lökést és hitet adott ez a gyerekeknek. Tényleg elhitték, hogy innentől kezdve végig menetelhetnek. Ilyen hangulatban következett a felsőházi szakasz, először a Dunaújvárossal játszottunk, rettentően fáradtan, így is 5-2-re sikerült győzni. A Hoba Pozsony ellen elképesztő energiatartalékokat mozgósítottak a gyerekek, és egyszerűen nem volt olyan helyzetünk, amit ne lőttünk volna be – ez a csapat senkitől sem kapott sok gólt, mi 9-et lőttünk nekik.

Másnap reggel a Léva ellen kezdtünk, 5-2-re is vezettünk már, de végül egy góllal kikaptunk. A vereség ellenére egy rossz szavunk sem lehet a gyerekekre. Akkor még úgy gondoltuk, talán a végén hiányozni fog ez a két pont, de ami utána következett, azt tényleg nehéz szavakba önteni. A Trnava elleni könnyebb mérkőzés után, amit szintén megnyertünk, jött egy nagyobb, másfél órás szünet. Aztán pedig a Jicin együttese, az egyik legerősebb csapat. Tudtuk, hogy ha dobogón akarunk végezni, nyerni kell ellenük.3-0-ra elmentünk, visszajöttek 3-3-ra, ment mindkét csapat előre, de már fáradtak, az utolsó cserénk után büntetőhöz jutottunk, amit belőttünk. Ugyanaz a flow élmény kerítette hatalmába a gyerekeket, mint a Chomutov elleni mérkőzés után, nem csoda, hogy ezután rögtön a Ruzinov ellen is sikerült szép lassan felőrölni az ellenfelet. Így lettünk ezüstérmesek, és őszintén mondhatom, minden játékos kivétel nélkül erőn felül teljesített. Minden meccsen voltak extra teljesítmények, és az is egyértelművé vált, hogy bár ez a társaság így, ebben a felállásban még nem játszott együtt, itt csapattá érett, mindenki kisegítette a másikat, ha kellett. Külön emeli a rangját a helyezésünknek, hogy három szupermini korban lévő játékos is velünk volt, és az is, hogy a győztes Chomutov ellen csak a Vasas szerzett pontot. Még most is eufórikus állapotban vagyunk mi edzők, de a szülők és a gyerekek is. Büszkék lehetünk erre a hétvégére.”

Az eredmények:

A csoportban:

Vasas SC-Veszprém 21-0
Nove Zamky (szlovák)-Vasas SC 4-4
Pirati Chomutov (cseh)-Vasas SC 3-3

A felsőházi rájátszásban:

Vasas SC-Dunaújváros 5-2
Vasas SC-Hoba Pozsony (szlovák) 9-4
Vasas SC-Trnava Gladiators (szlovák) 9-2
Vasas SC-Levice (szlovák) 5-6
Vasas SC-Jicin (cseh) 4-3
Vasas SC-RK Ruzinov (szlovák) 8-2

A Vasas SC csapata a Santa Claus Cupon:

Takács Zoé – kapus

Karsai Ferenc, Szilágyi Dávid (ő a torna legjobb hátvédje lett), Hiezl Réka, Polónyi Réka, Gondos Dávid, Kórik Milán, Kozák Levente, Piros Karsa, Lisal Gergő, Prenner Zsombor, Kiss Márton, Gyurta Botond

D.S.


Hirdetések