Jenkei Dániel, 2017.12.08. | Ökölvívás

A Vasas-Süllős bokszolói közül négyen is érdekeltek lesznek az ökölvívó országos bajnokság pénteki fináléiban.

Kedden kezdődött az újpesti Madárfészek Akadémián az ökölvívók felnőtt országos bajnoksága. A Vasas-Süllős népes küldöttséggel vesz részt a viadalon, az első két nap után eldőlt, hogy Gombkötő Tamás, Képíró Ádám, Árpád Viktor és Gyaraki Zoltán az ötödik helyen végeztek. Rajtuk kívül további öt piros-kék versenyző az elődöntőbe jutott, így izgalmas csütörtök délután várt ránk.

60 kg-ban Balogh Róbert igen kemény ellenfelet kapott az ifjúsági Európa-bajnok Gálos Roland személyében. Ennek megfelelően bajai ellenfele dominált és egyhangú pontozással győzött, de a szintén ifikorú Balogh bronzérme így is remek eredmény.

64 kg-ban a címvédő Fodor Milán ehhez a státuszához méltóan bokszolt, simán verte a kőszegi Jankó Krisztiánt, így pénteken újra magyar bajnok lehet.  Az ellenfele a nyíregyházi Kovács Richárd lesz.

69 kg-ban Kozák László sem tétlenkedett, aki a rutinos Görbics Gábor ellen elődöntőzött. A kezdésnél kicsit beragadt a mi fiúnk, de utána meggyőző boksszal fordított, szerencsére a bírók szerint is. Kozák holnap már az aranyért szállhat a kötelek közé a KSI-s Hankó ellen. Egyébként tavaly ez volt Bacskai Benji súlycsoportja.

És végül a 75 kg: itt tulajdonképpen hátra is dőlhetünk, hiszen Harcsa Zoltán és Hegyi Barnabás is bejutott csütörtökön a döntőbe, így egy vasasos aranyérem már biztos. Egyébként ez az egyetlen súlycsoport, ahol azonos klubbeli versenyzők vívják a finálét.

A döntők pénteken 17 órától kezdődnek a Madárfészek Akadémián.


Fotó: Vasas Attila


Hirdetések