Jenkei Dániel, 2017.12.02. | Úszás

Az elemekkel is megküzdve lett aranyérmes a Vasas SC paraúszója 100 méteres hátúszásban.

Szombaton startolt úszóink számára a mexikóvárosi paraúszó világbajnokság, Pap Bianka pedig máris döntőt úszhatott 100 méter háton. A bemutatkozás remekül sikerült, hiszen Bianka a hajrában mindkét francia riválisát maga mögött tudta tartani, így megszerezte élete első világbajnoki címét, ugyanabban a számban, amelyben a paralimpián ezüstérmes volt.

Újdonsült világelsőnk megosztotta honlapunkkal a győzelem körülményeit is: - Természetesen boldog vagyok az aranyérem miatt, az időeredménnyel viszont már kevésbé lehetek elégedett, szerettem volna ennél kicsit jobbat úszni. Tegyük hozzá, a körülmények nem voltak ehhez teljesen ideálisak: az uszodában nagyon hideg van, körülbelül 15 fok, ráadásul annyira hirtelen rajtoltattak el minket, hogy én nem is hallottam, így hátrányból kellett indulnom. A hajrában aztán mindenkinek elfogyott az oxigénje, nehéz ez a 2300 méteres magasság, az első kinti edzéseknél szinte mozdulni sem bírtunk, de most már kezd hozzászokni a szervezetem.

Pap Bianka nem sokat pihenhet, hiszen holnap már 100 gyorson úszik finálét. Közben a másik vasasos versenyző, Illés Fanni is kitett magáért, 100 gyorson ötödik helyen jutott a fináléba, és 100 mellen is éremért úszhat.


Hirdetések