Dobos Sándor, 2017.12.01. | Magazin

A Sport 2017 című kiadványban a többi közt exkluzív interjú olvasható Szatmári András világbajnok kardvívónkkal.

Bár a riói olimpiai sikereink miatt az elmúlt évben kiemelt figyelemmel vártuk a hagyományosan decemberben megjelenő sportévkönyvet, idén sem kell pironkodnia a Vasasnak, már ami a fényes sikereket illeti.

Világbajnoki címet szerzett Takács Tamara és Vad Ninetta a plovdivi kajak-kenu vb-n, míg a kardozó Szatmári András 27 évvel Nébald György egyéni aranyérme után ért a csúcsra Lipcsében.

Nem véletlen, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság évkönyvében kitüntetett figyelem jut a később a tajvani Universiadén is aranyérmet szerző, és a napokban az országos bajnokságon is a dobogó legtetejére álló Szatmári Andrásnak, akivel Kovács Erika készített nagyinterjút. Szetey András egy szubjektív írást jegyez a Vasas nagyszerű versenyzőjéről, „Nincs többé Szatyor!” címmel, míg Fábik Tibor a teljes vívóévet elemzi, összesen 16 oldalt szenteltek a szerkesztők a sikersportágnak.

Szintén ekkora terjedelemben számol be a kiadvány a kajak-kenu sportág eseményeiről, szívünknek nagyon kedves például az alábbi rövid részlet: „Abban mindenesetre szinte biztosak lehetünk, hogy Kozák Danuta ismét ott lesz a hajóban. S megkockáztatjuk, szólóban Takács Tamarával neki is meggyűlhet a baja. Az Eb- és vb-aranyakat magasan jegyzik a kajak-kenuban, ám Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa talán ennél is nagyobb elismerést vívott ki magának azzal, hogy a vb-t egy héttel követő országos bajnokságon kilenc számban indult, s mind a kilencet megnyerte!”

Az 512 oldalas, több mint 600 fotót tartalmazó Sport 2017 kötetben 71 szerző mintegy 980 000 karakterben foglalta össze az év fő történéseit, kiemelt figyelmet kapott a könyvben a hazai rendezésű 14. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, valamint a 17. FINA Világbajnokság, emellett 18 nagyobb interjú is készült a magyar sportélet idei legfontosabb szereplőivel. 


Hirdetések