Jenkei Dániel, 2017.12.01. | Karate

Kiemelkedően szerepelt a Vasas SC karateküldöttsége a 2017-es Tatami Kupán.

November 26-án 12 ország 650 versenyzőjének rendezték meg a 25. Tatami Kupát. A verseny a 2018-as korosztályos Európa-bajnokság utolsó kvalifikációs állomása volt, így a válogatott versenyzőknek hatalmas kihívást jelentett a megmérettetés. A Vasas 7 versenyzővel vett részt az idei Tatami Kupán, és majdnem mindenki érmet hozott: 5 arany- 1 bronzéremmel és 1 ötödik hellyel zártuk a versenyt.

Katásaink ismét kitettek magukért: 2 kategóriából 2 aranyérmet hoztak el. Kadetban Csicsay Gergely minden kört megnyerve, kitűnően katázva állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A juniorok között Forgács Richárd fordulóról fordulóra győzte le válogatottbeli ellenfeleit, és első helyével megmutatta, hogy ő az első számú junior katás. Az itt megszerzett kvalifikációs pontokkal – holtversenyben – az élre ugrott, és a „szétmérkőzésen” is diadalmaskodni tudott, így ott lesz a 2018-as szocsi Eb-n.

A kumite versenyzőink sem adták alább: az U21-esek között Klement Kármen (-50 kg) és Knirsch Marcell (-84 kg), a juniorok között Szedő Luca (+59 kg) nyert aranyérmet. Külön kiemelendő utóbbi teljesítménye, hiszen Luca sok pontot szerezve, nagy különbségekkel nyerte a meccseit, ezzel is jelezve, hogy kategóriájában ő a favorit.

Küzdelemben két nyert meccsével bronzérmet szerzett az egyik legnehezebb kategóriában, a junior -68 kg-osok között Geréd-Király Tamás, és ötödik helyen végzett a 12-13 éves -40 kg-osok között Tomán Zsombor.

Szintén bronzérmes lett és eredményével kijutott az EB-re a PSE-Shindo színeiben versenyző Udvari Zsófia, aki az utolsó kvalifikációs versenyére a Vasassal készült.

Az 5 aranyéremmel, 1 bronzéremmel és 1 ötödik hellyel az éremtáblázat negyedik helyén végeztünk.


Hirdetések