Dobos Sándor, 2017.11.27. | Vízilabda

A KSI ellen játszottak utánpótláscsapataink a hétvégén, az ifik óriási győzelmet arattak a Margitszigeten. Vélemények.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 9. forduló:

KSI SE–Vasas SC 13-14 (2-1, 3-2, 2-5, 2-1, 4-5) – 5 méteresekkel
Gólszerzők
: Bóbis B. 5, Kósa 2, Rádli 2, Hevesi 2, Mucskai, Schmölcz, illetve Trombitás 3, Hajdu A. 3, Makszim 3, Hajdu L. 2, Farkas R., Landherr, Péter

A bajnokság eddigi legnagyobb, számunkra örömteli meglepetését okozta az ifjúsági csapatunk a KSI idegenbeli legyőzésével. A tavalyi bajnoki döntő két résztvevője ebben a szezonban eltérő lehetőségekkel bír, ezért is számít nagy bravúrnak az eddig veretlen 8 győzelemmel álló sportiskolások legyőzése.

Vezetőedzőnk ráadásul személyes pályája tekintetében is különlegesnek érzi a KSI elleni rangadókat, erről is beszélt összefoglalójában, hogy aztán két főszereplők véleményét is megismerjük.

Plézer János vezetőedző:
„Az egyik legnemesebb ellenfél a KSI az utóbbi évek teljesítménye, sikerei és a velük vívott nagy meccsek miatt. Egy olyan edzővel, aki az utóbbi időben nagyon inspirált engem arra, hogy többet tanuljak, dolgozzak és fejlődjek. Nagy motivációt jelent minden olyan mérkőzés, amikor az általa edzett csapattal csapunk össze, hiszen az ember mindig a legjobbat akarja legyőzni, ez engem folyamatosan vitt előre. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, sok sérüléssel küzdöttünk, de végig bíztam benne, hogyha együtt leszünk, teljes kerettel, akkor képesek lehetünk a jó eredményekre, még ha nem is mindig ilyenre. Ez a második hét, hogy így együtt vagyunk, és őszintén szólva engem is meglepett a vasárnapi teljesítményünk. A meghatározó játékosaink nagyon összeszedetten és koncentráltan játszottak, a kapusunk is jól védett. Valami elkezdődött… Magamon is sokat dolgoztam, hogy elinduljon a változás, és nagyon örülök, hogy sikerült megmutatni, mire vagyunk képesek. A KSI ellen a Margitszigeten győzni minden csapat számára bravúr, nekünk is. Bár a tabellán elfoglalt helyezésünk tekintetében nem oszt, nem szoroz ez a győzelem, de az élmény miatt nagyon is megérte igyekezni. Nagyon boldogok vagyunk, én pedig nagyon büszke vagyok a játékosokra. Talán most már hitelesebb vagyok, amikor azt mondom: „a lehetetlen nem létezik.”


Trombitás Tamás 3 gólt lőtt

Trombitás Tamás, csapatunk játékosa:
„A KSI-Vasas mindig, minden körülmények között rangadó, ez most sem volt másképp. Ők egy nehéz sorozat közepén találkoztak velünk, de azért mi sem szenvedünk meccshiányban. Nagyon büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk, de még mindig van hova fejlődni, gondolok itt a lefordulásgólokra. A védekezésünk jól működött, biztos pont volt a kapusunk, akire lehetett építeni. Mindenki hozzátette az extrát, a centereink például egy-egy gyönyörű ötméteren kívüli szabaddobásgólt lőttek. Boldog vagyok, hogy a Margitszigeten sikerült nyernünk, megmutattuk, hogy bármire képesek vagyunk. Köszönöm a csapatnak, megyünk tovább, a KSI-nek is gratulálok, és sok sikert kívánok nekik!”

Makszim Soma, aki szintén 3 gólt lőtt a mérkőzésen:
„Meg is beszéltük a csapattal a meccs előtt, hogy teljesen mindegy, hányadik helyen áll a KSI és mi, ez nem számít, úgy álltunk hozzá, hogy bármi lehet, a győzelemre készültünk. Látszott a csapaton, hogy ezt a hozzáállást követtük, és nemcsak azok, akik sokat játszanak az ifiben, hanem a kicsik is. Végig szoros volt a mérkőzés, ugyan volt 5-2 oda, de nem látszott a különbség. 8-6-ra már fordítottunk, a harmadik negyed bravúros volt, és nem adtuk fel a végén sem, bár sokan fáradtak voltak, többen is három mérkőzést játszottak a hétvégén. Csak gratulálni tudok mindenkinek, mert férfimunka volt, úgy odatettük, ahogyan kellett… A következő meccsre koncentrálunk már, most mindenki nekünk, a torkunknak fog ugrani. Minden meccs rangadó, gyűjtögetjük a pontjainkat, meglátjuk, ez mire lesz elég. Kezd összeérni a társaság, szerencsére most nincsenek hiányzók, így bizakodó vagyok. Sokat számít nekünk, és nagy önbizalmat ad, hogy játszhatunk az OB I/B-ben, és lehetőséget kapunk az OB I-ben is, ez előrevisz minket.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a tabellán.

Országos Serdülő Bajnokság, 9. forduló:

KSI SE–Vasas SC 18-6 (8-2, 4-1, 6-2, 0-1)
Gólszerzők:
Bóbis B. 7, Pető 4, Lantos 2, Tóth Gili 2, Gábor 2, Némethy D., illetve Landherr 2, Virág, Lepizsán, Csémy, John

Godova Gábor vezetőedző:
„Tudtuk, hogy jobb csapat a KSI, de nem gondoltam volna, hogy ennyire alárendelt szerepet játszunk majd a mérkőzésen. A KSI a játék minden elemében felülmúlt bennünket, ennyire lélektelenül és gyámoltalanul még nem láttam játszani a csapatomat, és ez nagyon nagy csalódás, amin nekem és a srácoknak is el kell gondolkodnia. Mindig benne van, hogy egy jobb csapattól kikap az ember, de nem így. Egész héten ugyanúgy készültünk, mint eddig, semmi előjele nem volt ennek a teljesítménynek. Szegeden győzni kell a következő fordulóban.”

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a tabellán.

Országos Gyermek Bajnokság, 9. forduló:

KSI SE–Vasas SC 19-10 (4-4, 5-2, 7-1, 3-3)
Gólszerzők
: Pető 9, Dubinák 4, Csapó 2, Országh 2, Berényi, Nagy Á., illetve Gémesi 4, Bárczi 3, Sipos 3,

Monostori Attila vezetőedző:
„Az első másfél negyedben nagyon jól teljesítettünk, de miután elfáradtunk, és a koncentrációnk is elmaradt, a KSI már könnyű gólokat tudott szerezni. Felőröltek aztán minket. A két centerünkkel elégedett vagyok, viszont az emberfóros helyzetkihasználásunk továbbra is gyenge lábakon áll, ebben nagyot kell javulnunk.”

Csapatunk jelenleg a 9. helyen áll a tabellán.

D.S.


Hirdetések