Dobos Sándor, 2017.11.26. | Vízilabda

Kettős vereséggel búcsúzott a VasasPlaket a Magyar Kupából.

BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

A Híd-OSC-Újbuda–VasasPlaket 19-3 (5-1, 4-0, 6-1, 4-1)
Nyéki Imre Uszoda, vezette: dr. Marosvári, Kovács Cs.

OSC: Bisztritsányi – Gór-Nagy 1, Brguljan 2, Randjelovic 1, Erdélyi 2, Hegedűs, Ubovic 5. Csere: Szalai (kapus), Bundschuh 2, Tóth M. 2, Kolozsi M., Kovács Gá., Szabó B. 3, Juhász 1. Vezetőedző: Petik Attila

Vasas: Jónás – Burián 1, Miklós, Sélley-Rauscher, Hőna, Marnitz G., Simon H. Csere: Tihanyi (kapus), Steinmetz Á. 1, Takács B., Trombitás, Babay, Makszim, Bencz 1. Vezetőedző: Földi László

Ötméteresek: 1/2, illetve 1/2
Kipontozódott: Makszim (28.)
Kiállítva cserével: Burián (24.)

Már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás kérdésre, hiszen 15-7-re nyertek az újbudaiak a Komjádiban. Ettől persze még le kellett játszani a visszavágót, amelyet sok mindenre lehetett használnia a Vasasnak.

Igazi élcsapat ellen lehetetett gyakorolni a taktikai megoldásokat, csiszolni azokat a játékelemeket, amelyeknek a tökéletességére a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin óriási szüksége lesz a csapatnak. Nem kevésbé volt jó a vasárnap esti meccs arra, hogy a fiatalok ismét felszedjenek magukra egy kis rutint, Trombitás Tamás és Makszim Soma volt ezúttal a keretben az ifik közül.

Azon ifik közül, akik vasárnap délben hatalmas győzelmet arattak a KSI otthonában, a Margitszigeten. Büntetőkkel sikerült legyőzni a „kockásgatyásokat”, ez pedig akárhogy is nézzük, óriási bravúr. Trombitás egyébként 3, Makszim 2 góllal vette ki a részét a győzelemből.  

3-0-s rohammal kezdett az OSC, amelyben ezúttal – szombattal ellentétben – Tóth Márton és Gór-Nagy Miklós is helyet kapott, a kaput pedig Bisztritsányi Dávid védte. Hőna Dávidot kellett az első negyed derekán ápolni, belekaptak a szemébe, később vissza tudott térni. Végül 5-1-re ment el az első nyolc perc.

A másodikban is a hazaiak domináltak, amiben nem volt meglepetés, remekül védekeztek, és elöl sem kellett őket félteni, 4-0-val hozták a negyedet. Földi László vezetőedző 11-1-nél, alig egy perccel a nagyszünet után időt kért, kétségtelenül rosszul jött a két gyors gól a fordulás után.Burián Gergő 5 méteresből szépített nem sokkal később (12-2), a második félidőre ismét Tihanyi Bernát állt a Vasas kapujába, ahogyan az szombaton is történt. Nemanja Ubovic megmozdulásaival szemben a védelemnek nem nagyon volt ellenszere, a negyed közepére már ötödik gólját lőtte – a szakasz utolsó percében Buriánt állították ki végleg cserével.

A negyedik negyedre az OSC is kapust cserélt, a rendkívül fiatal Szalai állt be, Steinmetz Ádám ejtéssel próbálta meglepni rögvest az első akciónál, a próbálkozás nem sikerült – sőt, a végén Sélley-Rauscher sem tudott rajta kifogni 5 méteresével (érthetően nagyon örült a védésnek akkor). Ebben a negyedben kicsit hektikussá és talán túl szabaddá vált a játék, igaz, sok kérdés eddigre már nem maradt.

A vége biztos OSC-győzelem, az újbudaiak jövő héten a Komjádi-uszodában a Magyar Kupa négyes döntőjében bizonyíthatnak.

Földi László vezetőedző értékelése:

„Nem ilyen meccsekből kell levonni a tanulságokat. Az OSC egy erős csapat, ezt bebizonyította, hiszen mindkét nap kőkeményen beleállt a meccsbe a BL-mérkőzésére készülve. Én pedig, főleg a második meccsen, próbáltam minél több játéklehetőséget adni a fiataloknak. Szokniuk kell ezt a ritmust, sebességet, keménységet. Ebből nem a Fradi ellen fogunk profitálni, ott is valami hasonlót fogunk megpróbálni. Nem baj, ha egy kicsit több góllal kapunk ki, ezeknek a srácoknak fejlődni kell. A Vasas nem abban a helyzetben van most, hogy éles meccset játsszon egy OSC-szintű csapattal, itt a jövő érdekében kell az utánpótlást segíteni. A srácokon múlik, mennyit tudnak ebből tanulni, és majd később alkalmazni. Bízom benne, hogy ez a sebesség hasznos lesz számukra. Ma ez volt a cél, nem pedig az, hogy minél kevesebbel kapjunk ki.” 

További eredmények:

Pannergy-Miskolci VLC–FTC-PQS Waterpolo 6-13 (2-3, 1-3, 1-3, 2-4)
Szolnoki Dózsa–RacioNet-Honvéd 21-6 (6-2, 3-1, 7-1, 5-2)
ZF-Eger–Kaposvári VK 21-5 (6-1, 4-0, 5-1, 6-3)

Továbbjutott a négyes döntőbe: A-Híd-OSC Újbuda, FTC-PQS Waterpolo, ZF-Eger, Szolnoki Dózsa

D.S.


Hirdetések