Jenkei András, 2017.11.27. | Atlétika

Némileg váratlan, ám nagyon szép vasasos siker született a mezeifutó Magyar Liga idei harmadik, nemesvámosi állomásán.

A Veszprém melletti település kiváló helyszínt biztosított a Magyar Liga eseménynek, a rendezők végig kiszalagozott pályát, egy kilométer hosszúságú kört alakítottak ki.
A Vasas serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban egyaránt adott résztvevőt, közülük a legidősebbek szerepeltek a legeredményesebben. A felnőtt férfiak versenyét maratonistánk, Jenkei Péter nyerte, míg Molnár Ákos negyedikként ért célba.

Jenkei Péter:
- A verseny előtt némileg furcsa és szokatlan érzés volt végig gondolni, hogy a mezőnyben a harmadik legidősebbként szerepelek a rajtlistán...
A korkérdést aztán a verseny közben is megéltem, hiszen a legkeményebb ellenfelem a tizenhét esztendős kecskeméti Palkovits István lett, aki igazán bátran futott, erős tempót diktált az elejétől kezdve, bár ebbe klub- és edzéstársam, Molnár Ákos is besegített neki a legelején.

A maratoni bajnokság óta még nem végeztem igazán intenzív edzéseket, és a kanyargós pályán csak négy kilométer után tudtam felzárkózni az élre. Onnan sem volt egyszerű, ám éreztem – és az utolsó néhány száz méteren be is bizonyosodott –, hogy a körönkénti két hosszú emelkedő nekem fekszik jobban. Természetesen örülök, és nagyon jól érzéssel tölt el, hogy nyertem, de alapvetően ez csak egy apró lépés a következő évekre kitűzött céljaim irányába vezető úton.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Eredmények:
Mezei futó Magyar Liga 3. forduló
Nemesvámos - 2017. november 25.

férfi felnőtt - 6 km:
1. Jenkei Péter (Vasas) 18:58
4. Molnár Ákos (Vasas) 19:13

férfi junior - 6 km:
7. Loósz Péter  (Vasas)  23:10

fiú ifjúsági - 5 km:
7. Bridge Henry (Vasas)  18:11

fiú serdülő - 4 km:
21. Hettyey Botond (Vasas)  16:41

leány ifjúsági - 4 km:
11. Dulai Panna (Vasas)  18:19

 

 


Hirdetések