Jenkei András, 2017.11.23. | Röplabda

Az idény ötödik MEVZA fordulójában, a korábbi évekhez képest harmatosabb (fiatalabb) kamniki együttes ötszettes meccsen múlta felül a Vasas Óbudát.

Calcit Volley – Vasas Óbuda  3:2 (23, -23, -17, 21, 11)
Olomouc, 50 néző.

Vezette: Kovač, Niklova (szlovákok).

Calcit Volley: Grudina 22, Peterson, Mihevc 5, Blažič 7, Igličar 22, Mihalinec 9, Zaplotnik, Pogačar, Zatković, Janežič (liberó), Jerala, Mijoč 11, Pahor (liberó).
Vezetőedző: Gregor Rozman.

Vasas Óbuda: Vietti 1, Török 14, Bodovics 9, Simic 16, Kostelanská 17, Haneline 17. Csere: Kiss G. 1, Juhár (liberó), Durst 2, Ambrosio.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A négyes döntőt illetően csökkenő reményekkel utazott együttesünk a csehországi színhelyre, bár bravúros szerepléssel, és a riválisok mérkőzéseinek kedvező alakulásával még akár a finálé is összejöhetett volna. A Calcit Kamnik ellen begyűjtött vereség azonban szertefoszlatta ilyen irányú vágyainkat.
A kézzelfoghatóbb elvárás pedig az lenne, hogy az előző körben a Békéscsabától elszenvedett vereség okozta menetális sokkból sikerüljön végre kilábalni, hiszen az idény java még csapatunk előtt áll.


                                                                                                              fotó: Vasas Attila

Az olomouci első mérkőzés ebből a szempontból még maradéktalanul nem adhat okot elégedettségre, hiszen az igyekezet ellenére, számos hiányosság volt tapasztalható játékunkban, aminek egyenes következménye lett a vereség. Voltak azért biztató periódusok, a második, harmadik szettben nem csak az eredménynek örülhettünk, hanem a mutatott produkció is elégedettségre adhat okot. Persze ennek egy-egy találkozón legalább három szettben kell megmutakoznia ahhoz, hogy győztesen jöhessünk le a pályáról...
A házigazda Olomouc ellen csütörtök délután ez cseppet sem lesz könnyű feladat, ellenfelünk a táblázat élén áll, vagyis nem mi vagyunk az esélyesek.


Hirdetések