Dobos Sándor, 2017.11.22. | Vízilabda

Az UVSE másodszor is kibabrált a VasasPlakettel vagy inkább csapatunk játékosai fogtak ki ismét rossz napot. Vereség…

E.ON OB I, 8. forduló:

VasasPlaket–UVSE 6-8 (1-1, 2-1, 2-3, 1-2)
Komjádi-uszoda, vezette: Molnár P., Németh A.

Vasas: Jónás – Bencz 1, Bóbis 1, Babay, Simon H., Burián 1, Takács B. Csere: Miklós L., Sélley-Rauscher 1, Hőna, Marnitz G. 2, Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László

UVSE: Laboncz – Korényi, Major 2, Baksa B. 4, Keresztúri 1, Korbács, Tóth Z. 1, Vogel Simon. Csere: Knézy, Somogyi T., Dala D., Szentesi D., Sziládi K. Vezetőedző: Németh Zsolt

Gól/emberelőny: 2/9, illetve 3/5
Ötméteresek: 1/1, illetve –

Kikaptunk…

Mint tudjuk, a sportban nincs „ha”, ezért csak azért kezdünk gyorsan mégis ezzel a kötőszóval egy mondatot, hogy még inkább bosszankodjunk. Szóval: ha a Vasas megverte volna a papírforma és a két csapat vélt játéktudása alapján az UVSE-t a szerdai bajnokin, feljött volna a tabella harmadik helyére! Merthogy a BVSC odahaza botlott a Debrecen ellen...

Kiváló helyzetbe kerülhetett volna a VasasPlaket a négy közé jutás szempontjából, így viszont nagyon igyekeznie kell a folytatásban, bravúrokra is szükség lesz, idegenben.

A mérkőzés sok hibával kezdődött, de akkor még azt hihettük, hogy nem melegedett be eléggé csapatunk, amely legutóbb szép eredményt, 6-6-os döntetlent ért el a BVSC ellen. Csak aztán folytatódtak a rossz megoldások, az UVSE pedig lelkesen játszott, ahogyan tette a szezon első bajnokiján, amikor 10-10-re végzett a Vasassal – ez volt eddigi egyetlen pontszerzésük.

Szerdán tehát megnégyszerezték pontszámukat, most annyi pontjuk van, ahány gólt lőtt (nekünk) Baksa Benedek. A korosztályos válogatott talán legnagyobb tehetsége, az idén ifi Eb-bronzérmet szerző pólós ellenünk is megmutatta, nem véletlenül tartják nagy-nagy ígéretnek.

Hazai oldalon a tanácstalanság lett úrrá a meccs derekán, főleg támadásban, Földi László a találkozó alatt hol higgadtan, hol hangos szóval igyekezett rendet tenni a fejekben, végül ez nem sikerült – legalábbis az eredményben ez nem mutatkozott meg.

Egyszer sem vezetett csapatunk a mérkőzésen, 4-4-nél viszont úgy gondolhattuk, átlendül a meccs egy másik vágányra. Csakhogy gyorsan reagált az UVSE, amely 2:37-tel a vége előtt már 8-5-re vezetett.

A vége tehát vereség, a lilák ellen elveszített 5 pont nagyon hiányzik – viszont bravúrokkal visszatérhet a  csapat a helyes útra.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Folytatás a hétvégén, az OSC elleni Magyar Kupa-negyeddöntőkkel.

Földi László vezetőedző:
„Nagyon nehéz, mert nem tudom megmondani, hogy miért játszottunk ilyen borzasztóan gyengén. A meccs közben hevesebben is elmondtam a játékosoknak, hogy három nap alatt nem lehet elfelejteni vízilabdázni. A fejekben elhittük, hogy mi már nagyon jók vagyunk, és nem hallgatták meg a játékosok azokat az intelmeket, amikre próbáltam felhívni a figyelmet. Ez persze semmit sem von le az UVSE érdemeiből és hozzáállásából, ami azt gondolom, példaértékű volt. Gratulálok nekik.”

Bóbis Máté csapatkapitány, aki 300. bajnoki mérkőzését játszotta ezen az estén:
„Szeretnék gratulálni az Újpestnek, nagyon jól kihasználták a mi fegyelmezetlen játékunkat. Nem tudom megmondani, hogy a BVSC elleni meccs vett ki belőlünk ennyit, vagy elsiklott ez a két nap, tényleg nem tudom megmondani, mi történt velünk. Nagyon csalódott vagyok, ez a három és a Szigeten hagyott két pont nagyon fog hiányozni. Bravúrokat kell véghez vinni, ami benne van a csapatban, de ehhez gyökeres változásokra lesz szükség…”

További eredmények a csoportban:

Szolnoki Dózsa-AVUS Szombathely 20-8
BVSC-Zugló-Debreceni VSE 10-11
FTC-PQS Waterpolo-Kaposvári VK 23-6

Az alapszakasz "A" csoportjának állása:

1. Szolnoki Dózsa 9 9 - - 155-56 27
2. FTC PQS Waterpolo 6 5 - 1 103-38 15
3. BVSC-Zugló 8 4 1 3 80-73 13
4. VasasPlaket 7 3 2 2 59-62 11
5. Debreceni VSE 8 3 - 5 74-93  9
6. AVUS Szombathely 8 2 - 6 65-116  6
7. UVSE 7 1 1 5 52-96  4
8. Kaposvári VK 7 1 - 6 39-93  3

D.S.


Hirdetések