Dobos Sándor, 2017.11.17. | Magazin

Igen sűrű hétvégénk lesz: röpis rangadóval indulunk, vízilabdás derbivel folytatjuk, hogy aztán vasárnap az Elektromos-csarnokra és kézis lányainkra szegeződjön a figyelmünk.

PÉNTEK
19:00 – Röplabda: Vasas Óbuda–Linamar-Békéscsabai RSE (MEVZA-kupa – Folyondár utca)

Jól kezdődött a lányok számára a hazai rendezésű MEVZA-kupa forduló, hiszen nagyon szép játékkal sikerült 3-0-ra legyőzni az 1. BVK Bratislava csapatát. Ez már csak azért is volt örömteli, mert az első, zágrábi körben nem termett babér a mieinknek. A bajnok elleni mérkőzés minden fronton nagy rangadó, azaz izgalmakban nem lesz hiány a Folyondár utcában. Ráadásul a lányoknak lesz még dolga a hétvégén…

SZOMBAT

15:30 – Labdarúgás: Mezőkövesd-Zsóry FC–Vasas FC (OTP Bank Liga, 16. forduló – Mezőkövesd)
Folytatódik a bajnokság a focistáknál, a válogatott szünet után az NB I-ben vigasztalódna a futballszerető közönség, benne a Vasas-hívekkel. Már csak azért is, mert a legutóbbi, Újpest elleni bajnokin folytatódott a gyengébb szereplés, 1-0-ra nyertek a lilák, így a Vasas jelenleg csak a 7. helyen áll a tabellán. A sereghajtó kövesdiek 10 ponttal vannak lemaradva az Oenning-gárdától, bízunk abban, hogy ez a különbség három ponttal nő majd.

18:00 – Vízilabda: VasasPlaket–BVSC-Zugló (E.ON OB I, 7. forduló – Komjádi-uszoda)
Az első kör zárómeccse a zuglóiak elleni bajnoki, a Vasas csak azért nem nevezheti az odavágók utolsó felvonásának, mert a Ferencváros elleni találkozót elhalasztották (december 6. az új időpont). A nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú a mérkőzés, amelyet Hőna Dávid is nagyon vár. Hogy hogyan, ide kattintva kiderül.

VASÁRNAP

14:40 – Jégkorong: Vasas SC – Graz99ers (Erste Bank Young Stars League, 17. forduló – Vasas Jégcentrum)
Nem úgy sikerült a hétközi bajnoki, ahogy szerettük volna, a Debrecen ismét győzni tudott a juniorok ellen (5-4, szétlövés után). Nagyon tapadnak a debreceniek a mieinkre, így kiemelten fontos lenne gyűjtögetni a pontokat a Graz ellen. Az osztrákok a másik csoportban szerepelnek, Ladányi Balázs vezetőedző elárulta a siker receptjét. Ami igen egyszerű, itt lehet elolvasni.

16:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Budapest–Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (NB I/B, Piros-csoport, 9. forduló – Sport 11)
Jó szériában van csapatunk, amelyet már Faragó Péter irányít. A Hepp-kupában a Honvéd felett aratott 35 pontos siker után sikerült győzni a bajnokságban is, méghozzá a Bonyhád otthonában! Lendületben van tehát a motiváltabbá váló kosárcsapatunk, amely a Veszprémet is elkaphatja – ha maximális koncentrációval lép fel.

17:00 – Röplabda: MTK Budapest–Vasas Óbuda (NB I, alapszakasz, 5. forduló – Szamos utca)
Meccshiánnyal biztosan nem küzdenek majd a lányok, elvégre a héten szerdán és pénteken is játszik, illetve játszott a csapat a MEVZA-kupában. Az MTK ellen az alapszakasz első meccsén 3-0-ra sikerült nyerni, ezúttal is a mieink az esélyesek. Fel tehát az újabb győzelemre!

18:00 – Női kosárlabda: Vasas SC – Atomerőmű KSC Szekszárd (NB I/A, 7. forduló – Pasaréti csarnok)
A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik Pasarétre vasárnap, méghozzá az előző bajnokság ezüstérmese, a Szekszárd. Zseljko Djokics vezetőedző (és a klubvezetés) tényezővé tette a csapatot, mely egyértelmű esélyese a bajnokinak. Földöntúli bravúr lenne, ha ezen a találkozón születne meg a harmadik Vasas-siker a szezonban.

18:00 – Kézilabda: Vasas SC–Alba Fehérvár KC (K&H Liga, 8. forduló – Elektromos-csarnok)
Nem úgy alakultak az elmúlt időszakban a dolgok, ahogyan szerették volna kézis lányaink, így sokadszor mondhatjuk, hogy a fejek, az önbizalom és a tartás szempontjából ismét fontos meccs előtt állnak. Hárs Adél viszont úgy gondolja, ebben a nehéz helyzetben (1 pontja van a csapatnak) is lehet esély elkapni az esélyesebb fehérváriakat. Így legyen, előzetesünk itt olvasható.

D.S.


Hirdetések