Jenkei Dániel, 2017.11.17. | Kézilabda

Ha az első perctől meglesz a tűz a lányokban, megnehezíthetjük az Alba Fehérvár dolgát vasárnap este.

A rossz szájízű kupavereség után bő másfél héttel ismét visszakapcsolódunk a bajnoki vérkeringésbe, ráadásul december végéig ez lesz az utolsó meccsünk, így most tényleg mindent fel lehet tenni egy lapra. Ehhez persze a soros ellenfélnek, az Alba Fehérvárnak is lesz néhány szava. A forduló előtt 3-1-3-as mérleggel a nyolcadik helyen áll Deli Rita csapata. A székesfehérváriak házi gólkirálya a francia Mendy, a maga harmincnégy góljával, de az Albát erősíti a kiváló hálóőr, Herr Orsolya, akinek a húga, Anita nálunk játszik, így egyfajta testvérharc is lesz a vasárnapi bajnoki.

Jobbszélsőnk, Hárs Adél szerint lehet esély egy izgalmas találkozóra:
- Hazai pályán mindig jobb érzés játszani, az eddigi meccseken sokan támogattak minket, remélem, ez most vasárnap is így lesz. A kupavereség kicsit megviselt minket, de ezen a héten már csak a Fehérvárra koncentráltunk. Az ellenfél eddig elég hullámzó teljesítményt nyújt, ha az elejétől kezdve maximálisan pörgünk, és nem hagyjuk őket ellépni, akkor szerintem bármi megtörténhet, akár el is kaphatjuk őket. Persze a Fehérvár jó csapat, a balátlövőjük és az irányítójuk nagyon hatékonyan működik együtt, ráadásul a szélsőik is gyorsak, így a lerohanásokat is meg kell majd akadályoznunk. Az utóbbi meccseken nekem nem ment rosszul a játék, szeretném, ha ez a tendencia folytatódna, azzal, hogy a helyzetkihasználásom hatékonyabbá válik.

A Vasas SC-Alba Fehérvár mérkőzésre november 19-én, vasárnap 18 órától kerül sor az Elektromos-csarnokban. A játékvezetők Rontó Ádám és Szanyi Péter lesznek. A belépés Vasas-függő kártyával továbbra is ingyenes.


Hirdetések