Dobos Sándor, 2017.11.15. | Judo

Kurtács Zsófi a diák C-csoportos országos bajnokságon magabiztosan szerezte meg az aranyérmet.

Lezárultak a diák országos bajnoki küzdelmek, méghozzá a diák C-korcsoport százhalombattai küzdelmeivel a hétvégén, ahol a Vasas judo szakosztályának versenyzője, a 2007-es születésű Kurtács Zsófi bajnoki címet szerzett +45 kg-ban. Ez a szakosztályunk első magyar bajnoki címe.


Kurtács Zsófi a képen narancssárga övben

„Zsófi nagyszerűen versenyzett, tizenkét judós közül lett aranyérmes, ami azért is érdekes, mert a fiatal lányok általában kevesebben vannak, mint a fiúk. Az egyik riválisunk edzője, aki már akkor edzőként dolgozott, amikor én ifjúsági versenyző voltam, azt mondta, nagyon szerencsések vagyunk Zsófival. Tényleg így van, ugyanis ő nemcsak meghallgatja, amit mondunk, hanem meg is érti azt. Nagyon büszkék vagyunk rá” – mondta Korányi Miklós, szakosztályunk edzője, aki mellett Makhult Mihály vesz részt a Vasas tehetségének felkészítésében.

Nem volt előjel nélküli persze az aranyérem, hiszen a rendkívül atlétikus Zsófi megnyerte a tavaszi diákolimpiát, de győzni tudott a szeptemberi rangos Atom Kupán is.

A Vasas judo szakosztályának versenyzői az A- és B-korcsoportokat is figyelembe véve az említett aranyérem mellett 1 bronzérmet, egy 4. és két 5. helyet szereztek – a szakvezetés egy picit jobb eredményt várt összességében.

Eredmények – korcsoportos magyar bajnokság:

Aranyérmes: Kurtács Zsófi (diák C) +45 kg
Ezüstérmes: Korányi Laura (diák B) 44 kg
Bronzérmes: Pongrácz Adrián (diák B) 49 kg
4. helyezett: Sebestyén Zora (diák B) 36 kg
5. helyezett: Gécs Kristóf (diák B) 45 kg, Mogyorósi Máté (diák B) 35 kg

Szakosztályunk egy másik tornán is feljegyezhetett egy „első” sikert, merthogy a Vasas először vett részt a speciális országos judo versenyen, Kozák Attila személyében delegáltunk judóst, aki egy arany- és egy ezüstéremmel tette le névjegyét.


Korányi Miklós és Kozák Attila

D.S.


Hirdetések