Dobos Sándor, 2017.11.07. | Jégkorong

A hétvégén a Fehérvárt is másodszor győzte le csapatunk, így behozhatatlan előnyre tett szert az alapszakaszban.

A Vasas SC U16-os csapata 12 bajnoki mérkőzésének mindegyikét megnyerte eddig, ezzel értelemszerűen vezeti a tabellát. Vasárnap 6-5-re verte csapatunk az ifj. Ocskay Gábor Akadémia második együttesét, ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül megnyeri a B-csoportot.

Peterdi Imre vezetőedzőt a mérkőzésről és a folytatásról kérdeztük:

„Azt gondolom, a győzelmet nem kell megmagyarázni, de ma kicsit a szerencsére is szükségünk volt, mint ahogyan egy-két játékos bravúros teljesítményére is. Mi az A-csoportba vágyunk, ott szeretnénk játszani, de meg kell érteni, hogy ott ennél csak jobb ellenfelek várnak ránk. Örülök, hogy győzni tudtunk, de világos, hogy át kell variálnunk a csapat szerkezetét, játékát. Úgy érzem, kicsit fejetlenség uralkodott a jégen, lőttünk egy gólt, aztán gyorsan kaptunk egyet. Az is igaz, hogy 14-16 év srácokról beszélünk, ők nem mindig tudnak kellőképpen, 100 százalékosan koncentrálni, ezt meg kell tanítani nekik. Segítőmmel, Székely-Mádai Lászlóval azért vagyunk, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljük, minimalizáljuk. Persze, ez egy játék, és a legfontosabb, hogy a srácok élvezzék. 12-ből 12-t nyertünk, ez nagyon szép, ráadásul van 6-7 olyan játékos, akik fent játszanak az ifiknél, a Fehérvár ellen ők nagyon nagyot hokiztak, extra köszönet jár nekik, és persze a csapatnak.”

Még két mérkőzés van hátra az alapszakaszból, ezt követően az A-csoport utolsó két helyezettje és a B-csoport első két csapata kvalifikációs körmérkőzést vív egymással (csak egyet mindegyik ellenféllel), az első két gárda az A-csoportban szerepelhet.

„Jó úton haladunk, reális célként tűztük ki, hogy oda kerüljünk, de a vasárnapihoz hasonló hibák nem férnek majd bele a folytatásban. Nagyon jó anyaggal tudunk dolgozni, reális volt, hogy így menetelünk, bár sokan azt gondolták, hogy döcögve nyerjük meg a csoportot. Tudni kell, hogy nehéz a helyes ösvényes tartani a gyerekeket, hiszen ebben a korban nagyon sok minden elveszi a figyelmüket. De tényleg úgy érzem, helyes irányban megyünk előre” – tette hozzá Peterdi Imre.

A Vasas SC serdülőcsapatának eddigi mérkőzései:

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Vasas SC 1-11
Vasas SC–Dunaújvárosi Acélbikák 7-5
Vasas SC–KMH 2-1
Vasas SC–SZJA 2003 8-3
Ferencvárosi TC–Vasas SC 3-8
ifj. Ocskay Gábor Akadémia JA–Vasas SC 3-5
Vasas SC–Egerszegi Titánok 6-2
Vasas SC–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 13-1
Dunaújvárosi Acélbikák–Vasas SC 5-10
KMH–Vasas SC 4-6
Vasas SC–Ferencvárosi TC 7-4
Vasas SC–ifj. Ocskay Gábor Akadémia JA 6-5

Később:

November 16., csütörtök: Vasas SC–SZJA 2003
November 19., vasárnap: Egerszegi Titánok–Vasas SC

A bajnokság B-csoportjának állása:

1. Vasas SC 36 pont
2. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 30 pont
3. SZJA 2003 23 pont
4. Dunaújvárosi Acélbikák 23 pont
5. Egerszegi Titánok 15 pont
6. KMH 10 pont
7. Ferencvárosi TC 7 pont
8. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 0 pont

D.S.


Hirdetések