Dobos Sándor, 2017.11.03. | Magazin

Duplán idegenben focistáink, kötelező győzelem előtt röplabdázóink, Vácon kéziseink, cseh ellenfelet fogadnak hokisaink, a listavezetőt a női kosarasok. Hétvégi Vasas-menü.

SZOMBAT
15:30 – Labdarúgás: Vasas FC–Újpest FC (OTP Bank Liga, 15. forduló)
Nem igazán szeretjük a dunaújvárosi stadiont, elvégre nemrég itt búcsúztunk a Magyar Kupától, már a 64 között. Az Újpest is kifogott rajtunk már idén, a két csapat augusztusi találkozóját 1-0-ra nyerték a lilák, akik egyébként minden tekintetben emlékezetes meccset játszottak legutóbb a Videoton ellen (2-2). A mieink 0-0-val jelentkeztek az előző fordulóban a Puskás Akadémia otthonában, jelenleg 4 ponttal előzzük meg az Újpestet. Örülnénk, ha ez a különbség 7 pontra nőne.

17:00 – Röplabda: Palota RSC–Vasas Óbuda (NB I, 3. forduló)
A magyar bajnokságban eddig hibátlan Jókay Zoltán csapata, meg lennénk lepve, ha „palotaforradalomra” kerülne sor a soros ellenféllel szembeni találkozót követően. Az MTK-t 3-0-ra, a Nyíregyházát idegenben 3-2-re verték a lányok ezt megelőzően, más kérdés, hogy a MEVZA-kupában a szabolcsiaktól és a Mladosttól is 3-1-re kikaptunk a múlt hétvégén. Itt az idő ismét a győzelem útjára lépni.

18:00 – Női kézilabda: Váci NKSE–Vasas SC (K&H Liga, 7. forduló)
A Kecskemét elleni 25-25 alkalmával megszerezték a lányok első pontjukat a bajnokságban, kissé fájó, hogy az utolsó pillanatban megítélt büntető miatt nem kettőt. A Vác más kategória, mint a Kecskemét, a bajnokságban jelenleg a 4. helyen állnak. Hansághy Beatrix, csapatunk fiatal játékosa adott előzetest a bajnoki előtt, ezt IDE KATTINTVA lehet elolvasni, ITT pedig videós formában megtekinteni.

VASÁRNAP
17:10 – Jégkorong: Vasas SC–Znojmo (cseh) (Erste Bank Young Stars League, 15. forduló)

A Znojmo veretlenségét a Vasas csapata vette el október 20-án (hosszabbítás után 4-3, ide), ezt követően a Villachtól is kikaptak a csehek, de utána négy győzelem következett számukra, jelenleg vezetik a B csoportot, 7 ponttal járnak előttünk. Czakó Barnáék a héten harmadik meccsüket játsszák, kedden 7-5-re kaptak ki Debrecenben (ez nem jött jól), majd az UTE felnőttcsapatától szenvedtek 4-1-es, vállalható vereséget. Most muszáj lenne győzni, már a sikerélmény miatt is, no meg azért, hogy tapadjunk az élmezőnyre.

18:00 – Női kosárlabda: Vasas Akadémia–Atomerőmű SC Szekszárd (NB I, 7. forduló)
A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik Pasarétre vasárnap, méghozzá a jelenlegi listavezető, a négy mérkőzéséből mindegyiket megnyerő, egyébként az előző bajnokság ezüstérmese, a Szekszárd. Zseljko Djokics vezetőedző (és a klubvezetés) tényezővé tette a csapatot, mely egyértelmű esélyese a bajnokinak. Földöntúli bravúr lenne, ha ezen a találkozón születne meg a harmadik Vasas-siker a szezonban.

19:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Akadémia–Budapesti Honvéd SE (Hepp Kupa)
Derbi a javából – még ha a másodosztályban is szerepel mindkét csapat. A kupa második fordulójában már Faragó Péter irányítja csapatunkat (az erről szóló döntésről ITT lehet olvasni). A Honvéd eddig mindegyik bajnokiját elveszítette az NB I/B Piros-csoportjában, mi egy győzelemmel bírunk, a két csapat a 13-14. helyen áll a tabellán. De a kupa mindig más tészta, nagy meccs várható a Sport 11 csarnokban, a belépés ingyenes.

D.S.


Hirdetések