Jenkei Dániel, 2017.10.25. | Vívás

Szász-Kovács Emese szokásához híven éremmel kezdte a világkupaszezont. Közben utánpótlás versenyzőink is figyelemreméltó sikereket értek el.

Észtországban randevúzott első ízben a női párbajtőr mezőny a 2017/18-as világkupa-sorozatban. Olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese jó formában várta a startot, egy hazai versenyző, majd egy olasz lány legyőzése után igazi nagyágyú akadt a párbajtőrére, a román Popescu (vagy ahogy talán többen ismerjük: Branza) személyében. Emese 13-12-re nyert, akárcsak az orosz Okhotnyikova ellen (15-14), így már biztos érmesnek mondhatta magát. A medál színén már nem sikerült csiszolni: az elődöntőben a későbbi győztes olasz Navarria jobbnak bizonyult, így kiválóságunk bronzzal gazdagodott.

A magyar csapat másnap a nyolcadik helyen zárt, természetesen Szász-Kováccsal soraiban.


fotó: hunfencing

Nem csak a felnőttek szerepeltek világkupán a Vasasból: Riba Ferenc tanítványa, Kelecsényi Mirabella a sosnowieci junior kard világkupán ért el harmadik helyezést, csapatban pedig negyedik helyen végzett a magyar válogatottal. Ugyanitt a fiúk között a Somlai Béla által felkészített  Rabb Krisztián hetedik lett egyéniben.

És ezzel még nem volt vége: párbajtőrben Budapesten rendezték a kadet európai körverseny aktuális állomását, amelyen Halla Péter tanítványa, Nagy Marcell ezüstéremmel zárt egyéniben.


Hirdetések