Jenkei Dániel, 2017.10.18. | Vívás

A párbajtőrözőink után a kardozóink is domináltak a Magyar Kupa I. fordulójában, de Budapest mellett Rigában is akadt Vasas-siker.

Gyakorlatilag teljes volt a férfi kardmezőny hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, pástra lépett a Magyar Kupa nyitófordulójában klubunk színeiben a regnáló világbajnok, Szatmári András, és az aktuális olimpiai bajnok, Szilágyi Áron is.

Klasszisaink végül az elődöntőben kerültek össze, amelyben ezúttal Szatmári diadalmaskodott (15-11), majd ezek után a finálét is megnyerte az UTE-s Kossuth Bálint ellen, így kijelenthető, hogy továbbra is bombaformában van. Áronnak így a bronzérem jutott, de Habony Viktor is befért a legjobb nyolc közé egyesületünkből.

A hölgyek közül mindez Katona Renátának sikerült a Vasasból, aki Habonyhoz hasonlóan nyolcadikként zárt.

Ezek után nem meglepő, hogy a vasárnapi csapatversenyre is jutottak érmek: Szatmári és Szilágyi kiegészült Galgóczy Tamással és Nagy Pállal, és a Gödöllőt megelőzve a elhódították az első ízben kiírt Magyar Kupát a Vasassal.

Talán nagyobb meglepetés, hogy mindez a hölgyeknél is majdnem sikerült, lányaink a döntőben 45-43-ra kaptak ki az MTK-tól, de az ezüst is szépen csillogott Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Pénzes Bobála és Kornéth Emese nyakában.


Fotók: hunfencing

És ezzel még nem volt vége a hétvégi vívósikereinknek: a fiú junior párbajtőr-válogatott Rigában nyert csapat világkupát, soraiban a remekül vívó Nagy Dáviddal és Koch Mátéval. Emellett az egyéniben is született Vasas-siker, Bányai Botond a 204 induló közül a harmadik helyen végzett, amely élete eddigi legjobb szereplése.


Koch Máté, Halla Péter és Nagy Dávid


Bányai Botond


Hirdetések