Jenkei András, 2017.10.16. | Atlétika

Vasárnap a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál keretén belül került sor a 42 kilométeres táv idei országos bajnokságára.
 

Elképesztő számadatok jellemzik a hétvégi futóeseményt, a szervezők 81 országból 31 920 nevezőt regisztráltak, ebből 5400-an érkeztek külföldről, többek között olyan egzotikus országokból is mint például Costa Rica, Chile, Új Zéland, vagy éppen a Fülöp-szigetek.
A Vasast az országos bajnokságon két hosszútávfutó – Jenkei Péter és Molnár Ákos – képviselte, de ott volt például az indulók között labdarúgóink erőnléti edzője, a méltán népszerű korábbi válogatott futballista Ferenczi István is, akinek az időeredménnyel kapcsolatos terveit, ugyan áthúzta a nézők szempontjából ideális, ám a futók számára túl meleg késő nyári időjárás, ám ennek ellenére egyértelműen nagyon büszke lehet  az elért 3:51.05-ös időeredményére.


Ferenczi Pista a célban

A „profik” mezőnyében az előzetes esélyeknek megfelelően, Jenkei Péter a két riói olimpiát is megjárt riválisa társaságában hamar faképnél hagyta a mezőnyt. A hármas nagyjából huszonöt kilométerig együtt futott az élen, ott azonban a vasasos fiú leszakadt ellenfeleitől.


                                     Csere Gáspár, Jenkei Péter, Józsa Gábor     fotók: Mérei László

A tempója egyedül maradva sem csökkent vészes mértékben, és jogos elégedettségre okot adó 2:22.18-as időeredménnyel (eddigi második legjobbja) a tavalyi bajnoki bronz után idén egy újabbat mondhat magáénak.
Molnár Ákos szinte a kezdettől fogva légüres térben, magányosan teljesítette  élete első maratoni versenyét –  remekül. Az említett hármas után a negyedik helyen ért célba, szintén tiszteletre méltó 2:29:48-as idővel.


Molnár Ákos

Maratoni bajnokság - 2017:
1. Józsa Gábor (MAC) 2:20:21
2. Csere Gáspár (BEAC) 2:21:02
3. Jenkei Péter (Vasas) 2:22:18
4. Molnár Ákos (Vasas) 2:29:48
 


Hirdetések