Dobos Sándor, 2017.10.16. | Vízilabda

Ifjúsági csapatunk kikapott Tatabányán, a serdülő Szentesen győztek. Eredmények.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 4-5. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 10-11 (2-3, 1-2, 1-1, 4-2, 2-3) – 5 méteresekkel
Gólszerzők
: Kunszeri 7, Bozó, Kertész, Flajsman, illetve Hajdu A. 3, Hajdu L. 2, Landherr 2, Trombitás, Péter, Fótos

Tatabányai VSE–Vasas SC 12-10 (3-2, 4-1, 3-5, 2-2)
Gólszerzők
: Dubinák 4, Vajda 3, Magyar 3, Németh, Lahsoumi, illetve Péter 4, Hajdu A. 3, Trombitás 2, Landherr

Plézer János vezetőedző:

„Őszintén szólva, még soha nem játszottam olyan nyomás alatt, mint pénteken, Szentesen. Felkészültünk az ellenfélből, jól játszottunk, minden úgy történt, ahogyan elterveztük, és még igazából ki is tudtuk zárni a külső körülményeket. Mégis kaptunk egy emberhátrányos gólt 8 másodperccel a vége előtt, ezzel lett döntetlen. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert küzdött és jól játszott, nem rajtunk múlt, hogy végül csak büntetőkkel tudtunk nyerni. Ami a tatabányai meccset illeti. Nehéz lesz ezt feldolgozni, nagyon sajnálom, ami történt, a nagy tanulság mindentől függetlenül az, hogy szenvedély nélkül nem érdemes vízilabdázni. Ez volt a harmadik meccs a hétvégén, hiszen szombaton OB I/B-s mérkőzést is játszottunk, talán emiatt is fáradt el mindenki, a meghatározó játékosok nem tudták hozni magukat. Sok minden összejött vasárnapra, de nyilván az én felelősségem a vereség, hiszen én készítem fel a csapatot. Még egyszer mondom viszont: a játék szeretete nélkül nem érdemes vízilabdázni.”

A bajnokság állása:

1. UVSE 15 pont
2. FTC 15 pont
3. KSI 12 pont
4. Eger 12 pont
5. BVSC 9 pont
6. Vasas 5 pont

Országos Serdülő Bajnokság, 4-5. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 8-11 (2-1, 4-4, 1-2, 1-4)
Gólszerzők
: Bozó 3, Kertész 3, Kasza, Barna, illetve Virág 4, Landherr 2, Magyar 2, Tóth T., Virt, John

Tatabányai VSE–Vasas SC 10-9 (2-2, 0-1, 3-0, 1-3, 4-3) – 5 méteresekkel
Gólszerzők:
Várnagy 5, Fenyvesi 2, Fekete B. 2, Végh, illetve Magyar B. 3, Virág 2, Vadovics L., Kuffart, Virt, Lepizsán

Godova Gábor vezetőedző:

„Örülök, hogy Szentesen megszereztük az első győzelmünket, mert bár továbbra is úgy gondolom, hogy tavaszra állhat össze a csapat, azért a hitünknek nagyon fontos, hogy olykor érezzük a siker ízét. A harmadik negyedben lendületbe kerültünk, és ezt tudtuk is tartani, gyönyörű lefordulás gólokat lőttünk, valamint ki tudtuk kapcsolni a tőlünk visszaigazolt Bozó Pétert a játékból. Ezek voltak a kulcspontok. Tatabányán aztán vereséget szenvedtünk büntetőkkel, és ez fájó pont. A Szentest erősebb csapatnak gondolom, már csak ezért is sajnálom, hogy így alakult. Itt nem az összeszokottság hiánya döntött, hanem a gyatra helyzetkihasználás. A Tatabánya 12 helyzetből lőtt 6 gólt, mi meg nagyjából 32-ből, így lett döntetlen a rendes játékidőben. Pozitívum, hogy a játékosok hajtottak becsülettel, de egyszerűen képtelen voltunk belőni a helyzeteket, pedig ezt a találkozót 5-6 góllal meg kellett volna nyerni. Sebaj, megyünk tovább.”

A bajnokság állása:

1. UVSE 15 pont
2. Szolnok 14 pont
3. KSI 12 pont
4. FTC 12 pont
5. Eger 15 pont
7. Vasas 4 pont

Országos Gyermek Bajnokság, 4-5. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 13-11 (5-1, 2-4, 3-3, 3-3)
Gólszerzők
: Kasza 4, Makán 4, Kürti-Szabó, Gila, Félegyházi, illetve Sipos 7, Bárczi 2, Györke, Pázmándi

Tatabányai VSE–Vasas SC 6-11 (2-3, 2-3, 2-2, 0-3)
Gólszerzők
: Gombos 3, Pintér 2, Szőke, illetve Györke 3, Sipos 3, Szeibert 2, Koroknai, Pázmándi, Bárczi

Monostori Attila vezetőedző:

„Szentesen másra számítottam, azt gondolom, megnyerhettük volna a meccset, de a koncentráció hiánya miatt végül nem sikerült. A baj az volt, hogy az elején nagyon elengedtük őket, mi nem tudtuk belőni az emberelőnyeinket, ezt követően pedig rohantunk az eredmény után. Így is sikerült kiegyenlíteni a negyedik negyedben, de aztán megint nem figyeltünk, és kaptunk két gólt, amivel elment a meccs. Nem jobb csapat a Szentes a miénknél, nagyon remélem, hogy a visszavágón ezt majd meg tudjuk mutatni. Tatabányán aztán nyertünk 5 góllal, de szenvedtünk… A két csapat között nagyobb a különbség, de kicsit könnyelműek voltunk, és nem összpontosítottunk eléggé. Ezen javítani kell, mert mint látjuk, megbosszulja magát. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek.”

A bajnokság állása:

1. FTC 15 pont
2. Szolnok 12 pont
3. KSI 12 pont
4. UVSE 12 pont
5. BVSC 9 pont
9. Vasas 6 pont

D.S.


Hirdetések