Dobos Sándor, 2017.10.15. | Jégkorong

Elvette a Znojmo veretlenségét a Vasas SC az osztrák junior jégkorong-bajnokságban!

Erste Bank Young Stars League, 11. forduló:

Orli Znojmo–Vasas SC 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Bulin (34.), Zmeskal (42.), Zelenkov (59.), illetve Czakó B. (31., 51., 63.), Bálint T. (7.)

Czakó Barna mesterhármast lőtt (Fotó: Vasas Attila)

A Győr elleni kevésbé meggyőző hétközi játék (hosszabbítás után sikerült csak győzni) nem arra mutatott feltétlenül, hogy az idei bajnokság eddigi legnagyobb bravúrját mutatja majd be a Vasas SC az EBYSL-ben vasárnap. Aztán mégis így történt.

A cseh Znojmo a B csoport második helyén állt a forduló előtt, és nyolc kör után 100 százalékos volt a mérlege, mindegyik meccsét hozta, legutóbb 8-2-re verte a Vienna Capitals csapatát. Nos, vasárnap fejet kellet hajtania a mieink előtt, ami már csak azért is megsüvegelendő, mert egy roppant hosszú és kalandos buszút után esett be a Vasas a cseh kisváros jégcsarnokába. A srácokat szállító busz némi nehézséggel küzdött, meg is kellett állni egy kis felülvizsgálatra – így a késés egy idő után borítékolható volt.

Annyira nem késett viszont sokat a csapat, hogy a meccs elmaradjon, ráadásul aztán egész jól indult a találkozó: a Győr ellen is eredményes Bálint Tamás talált be a 7. percben. Czakó Barna növelte az előnyt a 31. percben, de a csehek tíz perc alatt kiegyenlítettek. Erre is válaszolt a mieink csapatkapitánya, de Zelenkovnak köszönhetően a Znojmo végül döntetlenre mentette a rendes játékidőt.

Következett a hosszabbítás, és egy újabb Czakó-gól, remek formában lévő játékosunk harmadik gólja pedig egyben a győzelmet is jelentette.

Először vesztett pontokat a Znojmo, a Vasas pedig rendkívül értékes, egyben önbizalmat növelő győzelmet aratott. Bravúr a javából, ezzel együtt csapatunk sorozatban harmadik alkalommal játszott hosszabbításos mérkőzést. 

Czakó Barna így összegzett a meccs után:
„Az odaút egy kicsit érdekesre sikerült, de a füstszag és a 40 fok ellenére egy másfél órás késés után megérkeztünk, pont a jeges bemelegítés elejére. A meccset mégis sikerült nagyon jó iramban kezdeni, végre úgy, ahogyan azt elterveztük. A mérkőzést nagy tempó jellemezte, amit szinte 60 percen keresztül mi tudtunk diktálni. Öt az ötben pár perc kivételével uraltuk a játékot, de a kiállítások megint megbosszulták magukat. Az utolsó percben sajnos egy buta szabálytalanság után egyenlíteni tudott az ellenfél. Aztán szerencsére a hosszabításban megszereztük a két pontot, és elvettük a Znojmo veretlenségét” – szólt csapatkapitányunk értékelése, aki érdeklődésünkre elmondta, talán két éve lőtt legutóbb mesterhármast.

Az EBYSL B csoportjának állása:

1. MAC 30 pont (12 meccs)
2. Znojmo 25 pont (9)
3. Fehérvár AV19 24 pont (10)
4. Vasas SC 23 pont (11)
5. UTE 21 pont (13)
6. Debrecen 16 pont (10)
7. Győr 10 pont (12)
8. Hokiklub Budapest 1 pont (10)

Erste Bank Junior League, 8. forduló:

Villach SV–Vasas SC 3-6 (0-4, 2-1, 1-1)
Gólszerzők:
Nowak (34.), Ortner (35.), Alagic (54.), illetve Mayer Zsolt (3., 5.), Fehérvári (15., 55.), Horváth K. (2.)  

Nagyszerű győzelmet aratott ifjúsági csapatunk is, amely Villachban tudott nyerni, egy korábbi fordulóból elhalasztott mérkőzésen. Már az 5. percben 3-0-ra vezetett csapatunk, amely az első harmadban még egy gólt berámolt.

S bár a második szakaszban egy góllal közelebb jött az A csoport negyedik helyén álló osztrák csapat, a záróharmadban sikerült megőrizni a különbséget, a vége 6-3!

Horváth András csapata második győzelmét szerezte meg a bajnokságban, ezzel egy pontra feljött a B csoport 6. helyén álló Győr gárdájára.

D.S.


Hirdetések