Dobos Sándor, 2017.10.12. | Vízilabda

Nagyon sima győzelemmel folytatta szereplését a VasasPlaket az OB I-ben.

E.ON OB I, 3. forduló:

VasasPlaket – Kaposvári VK 10-3 (2-0, 5-0, 1-0, 2-3)
Komjádi-uszoda, vezette: Mucskai, Kovács Cs. T.

Vasas: Jónás – Bencz, Burián 2, Bóbis, Babay 1, Takács B., Simon H. 1. Csere: Miklós L., Péter L., Hőna, Sélley-Rauscher, Miklós 1, Marnitz G. 2, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László

Kaposvár: Krémer – Lukács Á., Giga 1, Varga Zs. 1, Tóth K., Vindisch, Sántavy. Csere: Kovács O., Palotás S., Pataki, Juhász-Szelei 1, Németh L., Ihárosi. Vezetőedző: Szécsi Zoltán

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 2/9
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Kovács O. (29.)
Kiállítva cserével: Tóth K. (11.)


                                                            fotók: Vasas Attila

Egy döntetlen és egy győzelem után következett az OB I harmadik fordulója a Vasas számára, a Kaposvárt tévéközvetítés mellett fogadta csapatunk. Méghozzá az erőviszonyok alapján a három pont reményében.

Simon Henrik harcolt ki a második akciónknál egy 5 méterest, Babay Árpád értékesítette, Vasas-gól nyitotta a meccset, majd két kihagyott kaposvári emberelőnyt jegyezhettünk fel. Jónás György remekül élt együtt a játékkal az elején, más kérdés, hogy Krémer Balázs is „jól állt a lábán” a másik oldalon. Marnitz Gergő szabaddobás-gólja igen jól jött a negyed végén, 2-0-ra vezettünk nyolc perc után.

Burián Gergely is lélektanilag jókor, rögvest a második harmad elején betalált (3-0), erre is csak kapufával tudott válaszolni a Kaposvár. Támadásban azért nem ment minden olyan könnyen, szorosan védekezett a vendégcsapat. Szabaddobásokkal persze meg lehet ezt is törni, Simon Henrik tett így, 4-0. Sőt, Tóth Kristófot cserével végleg kiszórták, az újabb fór után Marnitz talált be ismét, szépen nőtt az előnyünk.

Steinmetz Ádám is megmutatta aztán, hogy még mindig képes beforgatni védőjét (6-0), a negyed utolsó gólját pedig Miklós Levente lőtte, 7-0, parádés.

A harmadik negyed elején is tartottuk a gólnélküliséget, egy idő után az volt a kérdés, vajon kap-e egyáltalán gólt csapatunk. Sántavy lövésénél a kapufa is segített, miközben elöl belefért egy-két elhamarkodott próbálkozás is.

1:39-cel a vége előtt 5 métereshez jutott a Kaposvár, de ezen az estén semmi sem ment nekik, Juhász-Szelei Norbert lövését Jónás György védte! Steinmetz Ádám még rátett egy lapáttal klasszis centergóljával, 8-0! Ekkor tehát már három negyeden át érintetlen maradt a Vasas kapuja.

És aztán 6:43-mal a vége előtt megtört a kaposvári jég, a montenegrói Nikola Giga emberelőnyből talált be, 8-1.

A vége aztán lement a maga módján, mindkét csapat beletörődött a sorsába, a VasasPlaketnek ez mindenképp örömteli pillanatokat jelentett.

10-3, 7 ponttal várjuk a folytatást.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Földi László vezetőedző: „A 8-0 nagyon jól nézett ki, de azért a realitástól távol van. De ez annak köszönhető, hogy teljesen elbizonytalanítottuk a Kaposvárt, mindenki tette a dolgát nálunk magas szinten. A bizonytalanság lassúsággal jár, így még hatékonyabb tudott lenni a védekezésünk. Úgy érzem, maga a játék a legörömtelibb, az, hogy három negyeden keresztül nem kaptunk gólt, az pozitív. A hibákról most nem beszélnék, örüljünk a három pontnak, pihenjünk egy jót, hiszen még van egy nagyon fontos meccsünk a Szombathely ellen. Ha azt hozzuk, akkor az első kemény szakaszon túl vagyunk. Erre készülünk, örülünk a mai sikernek.”

Steinmetz Ádám, csapatunk háromgólos játékosa: „Már korábban elmondtam, hogy a mostani csapatunknak kiváló a szerkezete. Vannak fiatal játékosaink, akik a juniorválogatottból kiöregedve csatlakoztak hozzánk, és vannak a rutinosabb játékosok, beleértve magamat is. A hangulat is jó egyébként, ma is meglátszott, hogy masszívak voltunk. A mérkőzés előtt megláttam a lelátón Tóth Gyulát, a Plaket Kft. ügyvezetőjét, akit kevesen ismernek, mert nagyon ritkán jön ki egy mérkőzésre, talán évente egyszer. Engem doppingolt, hogy ma itt volt: 27 éve támogatja a Vasast, ma egy kicsit érte is játszottam, játszottunk.” 

További eredmények:

A csoport:

Szolnoki Dózsa–Debreceni VSE 19-7
FTC-PQS Waterpolo–UVSE 19-7
BVSC-Zugló–AVUS Szombathely 10-8

Az alapszakasz "A" csoportjának állása:

1. Szolnoki Dózsa 3 3 - - 59-16 9
2. BVSC-Zugló 3 3 - - 32-22 9
3. VasasPlaket 3 2 1 - 27-19 7
4. FTC-PQS Waterpolo 2 2 - - 37-12 6
5. UVSE 3 - 1 2 23-46 1
6. Kaposvári VK 2 - - 2 9-20 0
7. Debreceni VSE 3 - - 3 21-38 0
8. AVUS Szombathely 3 - - 3 16-51 0

B csoport:

PannErgy-Miskolci VLC–Metalcom-Szentes 12-5
ZF-Eger–PVSK-Mecsek Füszért 14-7
A Híd-OSC Újbuda–Tatabánya 10-3
RacioNet-Honvéd–Contitech-Szeged 15-5

D.S.


Hirdetések