Jenkei Dániel, 2017.10.12. | Klub

Markovits László tizenöt esztendővel ezelőtt kezdte meg elnöki munkáját a Vasas Sport Clubnál. Ez idő alatt megannyi emlékezetes pillanatban volt része; a nevezetes évforduló kapcsán arra kértük, hogy évről évre idézze fel a számára legfontosabb momentumokat.

1. 2002. október 12.: Az első munkanap a bontás előtt álló, emblematikus központi irodában.

2. 2003: A labdarúgó-szakosztály megmentése Jámbor János szerepvállalásával.

3. 2004: Létesítményeink (Fáy utca, Folyondár utca, Pasarét) vagyonkezelői jogának átvétele a magyar államtól.

4. 2005: A Vasas-függő kampány megálmodása.

5. 2006: A felújított Vasas Pasaréti Sportcentrum ünnepélyes átadása, Farkas Balázs szerepvállalásával.

6. 2007: Tizennyolc év után újra bajnok a férfi vízilabdacsapat.

7. 2008: Búcsú Illovszky Rudi bácsitól a Vasas–ZTE bajnoki mérkőzésen.

8. 2009: A felújított Folyondár utcai sportcentrum ünnepélyes átadása.

9. 2010: Zsinórban a negyedik bajnoki címet ünnepeltük a vízilabdacsapattal.

10. 2011: A klub centenáriumi gáláján csaknem ezer Vasas-családtag jelenlétében ünnepeltük a századik születésnapot a Folyondár utcában.

11. 2012: Az egyaránt bajnoki címet nyerő női röplabda- és férfi vízilabdacsapat közös ünneplése a Folyondár utcában az aranyérmes sportolókkal és a szurkolókkal. Az ország első „taós” beruházása: a Vasas kézilabda-edzőcsarnokának átadása a miniszterelnök és a főpolgármester részvételével.

12. 2013: A Kovács Pál Vívócsarnok („Aranycsarnok”) átadása és a kiemelt fővárosi egyesületi státusz elnyerése.

13. 2014: A Vasas Gyerek Program életre hívása.

14. 2015: Zsinórban harmadik éve a legeredményesebb klub a Vasas a világversenyek eredményei alapján. A Magyar Olimpiai Bizottság érdeméremmel jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt. A labdarúgócsapat újra az első osztályban.

15. 2016: Öt olimpiai bajnoki cím és egy paralimpiai arany Rióban Szász Emese, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron és Tóth Tamás jóvoltából. A klub 50 olimpiai elsőségnél tart már összesen.


+1 2017: Labdarúgóink bajnoki bronzérmesek és Magyar Kupa-döntősök. A női kézilabdacsapat nyolc év után visszajut az első osztályba. Elkezdődik a több mint 10 milliárd forintnyi beruházásból álló, átfogó vasasos sportlétesítmény-fejlesztési program. Összesen 24 sportággal működünk, több mint 2500 sportoló és 250 szakember foglalkoztatása mellett.

A fenti kiemelkedő pillanatokért köszönet jár a Vasas-család minden olyan tagjának – különösképpen közvetlen munkatársaimnak –, aki szerepet vállalt az eredmények elérésében. Mindenekelőtt a közösség erejének köszönhető, hogy napjainkra ilyen kiváló a klub megítélése és komoly presztízsünk van a magyar sportéletben” – fűzte az időutazáshoz a jubiláló elnök.


Hirdetések