Dobos Sándor, 2017.10.06. | Vízilabda

Az OB I második fordulójában a DVSE érkezik a Komjádi-uszodába, az UVSE elleni pontvesztés után győzni kell.

A VasasPlaket némi csalódást jelentő 10-10-es döntetlennel indította a 2017/18-as bajnoki szezont szerdán, a Hajós Alfréd Uszodában. A BENU Magyar Kupa szolnoki selejtezőjében magabiztosan győzték le a fiúk a lilákat, ezúttal azonban meg kellett elégedni az egy ponttal a lelkes hazaiak ellen.

Fotó: Vasas Attila

Földi László vezetőedző szerint beigazolódott, hogy egy mérkőzés négy negyedből áll, és a bajnokság kiegyenlítettsége miatt egyetlen ellenféllel szemben sem fér bele, hogy egy negyedet elengedjen egy csapat. Kettőt meg végképp nem lehet, márpedig szerdán ez történt.

A mérkőzés második felére persze már lehet építeni, és a DVSE ellen muszáj is lesz pörögni, mert Komlósi Péter csapata is kudarcélménnyel nyitott: hazai pályán kapott ki 12-8-ra a BVSC-től. Mivel ez a négy csapat egészen biztosan egymás közvetlen riválisa lesz a szezonban, még inkább felértékelődik a szombati mérkőzés jelentősége.

Az előző szezonból jó emlékeink vannak a Debrecen elleni találkozókról, hiszen a Komjádiban 11-10-re győztünk az utolsó pillanatban szerzett góllal (érdekesség tehát, hogy ismét a DVSE lesz az első hazai ellenfél), míg idegenben 8-7-re sikerült győzni.

A szerdai mérkőzésen jól játszott Simon Henrik, akire fontos szerep hárul majd szombaton is, tőle kértünk egy kis előzetest:

„Nehéz meccsre számítok a Debrecen ellen, mert szerintem hasonló erősségű a keretük, mint a miénk, és az elmúlt évek eredményei is azt mutatják, hogy mindig szoros mérkőzést játszunk egymás ellen. De a szerdai, csalódást jelentő UVSE elleni döntetlen miatt ez a mostani meccs még fontosabb lesz. Mindenképpen szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé, és ahhoz nyerni kell, éppen ezért mindenképp győzelmet várok magunktól.”

A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Komjádi-uszodában, a 2017/18-as szezonra érvényes Vasas-függő kártyával ingyenes a belépés.

OB I, A csoport, 2. forduló, október 7., szombat:

VasasPlaket–Debreceni VSE – 19 óra
Komjádi-uszoda, vezeti: Székely B., dr. Marosvári

Szolnoki Dózsa–UVSE – 11 óra
Szolnok, vezeti: Berki, Kovács Cs.

BVSC-Zugló–Kaposvári VK – 17 óra
Szőnyi út, vezeti: Petik, Marjay

FTC-PQS Waterpolo–AVUS Szombathely – 18 óra
Népliget, vezeti: Mucskai, Molnár

A B-csoportban:

ZF-Eger–Tatabánya – 18 óra
A Híd-OSC Újbuda–Metalcom-Szentes – 19 óra
Pannergy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd – 19 óra
PVSK-Mecsek Füszért–Contitech-Szeged – 19 óra

D.S.


Hirdetések