Dobos Sándor, 2017.10.02. | Jégkorong

Két csapatot is nevezett az aktuális, mini korosztálynak kiírt tornára a Vasas SC.

Székely Csaba vezetőedző összegezte a hétvégi tapasztalatokat.

„Vasárnap két csapattal utaztunk Bécsbe, a második számú társaságnak ez volt az első fellépése ebben a szezonban, és a nap során úgy alakult, hogy egymás ellen is játszottak a gyerekek. Az 1-es csapat a Nagyszombattal vívta az első meccset, a szlovákok tavaly is az egyik legjobb csapat voltak, nagyjából azonos képességgel bírnak, mint mi. Egy éve döntetlenre végeztünk, ezúttal mi nyertünk 4-2-re az első 20 percben, a másodikban pedig 5-0-ra.

Hozzá kell tenni, hogy a két eredmény nem tükrözi a játék képét, nem volt ekkora különbség a két csapat között. A 2-es csapatunk a Danube Islanders ellen játszott, és voltak jó periódusai a gyerekeknek, gólokat is szereztek (1-5, 5-8). Bizonyították a játékosok, hogy jó döntés volt őket is nevezni a bajnokságba, hiszen az 1-es csapatunk elleni mérkőzésen az első 20 percet ugyan 9-1-re elvesztették, a másodikon csak 5-3-ra kaptak ki úgy, hogy már 2-0-ra is vezettek. Igaz, azt se felejtsük el, hogy a legfiatalabb korosztályokban sosem az eredmény számít igazán.”

Érdekesség egyébként, hogy a Vasas mini korosztályú hokisai szombaton még Dunaújvárosban vettek részt egy bajnoki fordulóban, vasárnap reggel fél hatkor utaztak az EMHL-körre. 


Hirdetések