Dobos Sándor, 2017.09.22. | Vízilabda

A VasasPlaket három mérkőzést játszik Szolnokon, ebből kettőt nyerne meg, amivel a kupa negyeddöntőjébe jutna.

Elkezdődik a 2017/18-as vízilabdaszezon a hétvégén. Négy helyszínen zajlanak kupaselejtezők, a VasasPlaket Szolnokra hivatalos, ahol szombaton a KSI és az UVSE, majd vasárnap a címvédő, magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes házigazda ellen játszik.

Természetesen a mieink célja az, hogy a vasárnap délelőtti mérkőzésen már továbbjutóként ugorjanak vízbe, hogy a lehető legerősebb ellenféllel játszanak egy hajtós meccset.

„Jó munkát végeztünk a felkészülési időszakban, minden tervünket teljesítettük, most jön a taktikai felkészülés. Élesben már kipróbáltuk, hol tartunk, a múlt heti HBZ Kupán, Debrecenben, és megnyugtató, hogy bár az első edzőmeccseinket játszottuk ott, biztató volt a játékunk. Védekezésben és támadásban is fejlődtünk ahhoz képest, ahol tavaly ilyenkor tartottunk” – mondta Babay Árpád a kupakört felvezetendő, hozzátéve, hogy a mostani szezonkezdetet és az összeszokást mindenképp segíti, hogy légiósok hiányában nincs szükség a fordításokra, egyeztetésekre, amik azért elég sok időt el tudnak venni a mindennapokban a játékrendszer elsajátításakor.

Ami a hétvégi ellenfeleket illeti, gólfelelősünk így összegez:

„A KSI egy nagyon fiatal és lelkes csapat, nem lebecsülvén őket, de mind ellenük, mind az UVSE ellen győznünk kell, ha komolyan gondoljuk a szezont. Szolnokon játszunk a nagyon erős Szolnok ellen, ez sosem egyszerű feladat nálunk acélosabb csapatoknak sem, viszont nem megyünk úgy oda, hogy nem szeretnénk egy jó eredményt elérni ellenük is.”

A sors úgy hozta, hogy a VasasPlaket két új játékosa korábbi csapata ellen játszik a hétvégén. Miklós Levente ugyanis a Miskolc előtt a KSI-ben töltött el egy hosszabb időt, így számára ez a mérkőzés lesz némileg különleges:

„Tényleg szép három évet töltöttem el a KSI-ben, furcsa lesz ellenük játszani, de azért profi játékosnak tartom magam, mint mindenki, én is teszem a dolgom, és a Vasas sikeréért fogok mindent elkövetni” – mondta új igazolásunk, aki visszatért a Vasashoz.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Sélley-Rauscher Domonkos pár hete még az UVSE színeiben pólózott, most ellenük kell bizonyítania:

„Nagyon várom azt a meccset, nekem presztízs szempontjából fontos lesz, szeretnék jól játszani, és szeretném megmutatni, hogy nem véletlenül léptem tovább és előre. Tovább akarunk jutni a csoportból, ehhez pedig mindenképp le kell győzni az UVSE-t. Nem szabad elkönnyelműsködni ezt a meccset és a KSI elleni mérkőzést sem. Ha koncentrálunk, teljesen reális lehet a továbblépés” – fogalmazott a liláktól érkező pólós.

A tavalyi kupaszezonban egyébként Miskolcon játszotta a selejtezőket csapatunk, akkor előbb 20-6-ra legyőzte az UVSE-t (ezzel a végeredménnyel most is kiegyeznénk), majd 12-10-re vereséget szenvedett a házigazdától. A második játéknapon 9-8-ra legyőztük a Kaposvárt, de az Egerrel nem bírtunk (10-23), így a csoportban maradt a harmadik hely, ez pedig nem ért továbbjutást.

A VasasPlaket hétvégi programja:

Szeptember 23., szombat:

KSI SE–VasasPlaket – 12:45
UVSE SE–VasasPlaket – 18:45

Szeptember 24., vasárnap:

Szolnoki Dózsa–VasasPlaket – 12:45

A Magyar Kupa csoportbeosztása:

A csoport (Miskolc a rendező):
Eger, Miskolc, Tatabánya, Pécs, Szentes

B csoport (Szolnok):
Szolnok, VasasPlaket, UVSE, KSI

C csoport (Honvéd):
OSC, BVSC, Debrecen, Honvéd

D csoport (Kaposvár):
FTC, Szeged, AVUS Szombathely, Kaposvár

A Magyar Kupa programja:

Selejtezők: szeptember 23-24.
Negyeddöntők: november 25-26.
Elődöntő, döntő: december 2-3.

D.S.


Hirdetések