Dobos Sándor, 2017.09.11. | Birkózás

Szabadfogású utánpótlás birkózógálát rendeztek a hétvégén Kőbányán a fővárosi egyesületek számára.

Völler Ákos edző tájékoztatása szerint remekül sikerült a szabadfogású szezon nyitányának is felfogható viadal, ezt frappánsan így támasztotta alá:

„Mindenkit meg tudtam dicsérni.”

A budapesti egyesületek számára kiírt versenyt a Diák 2 (2006/07-es születésű fiatalok), illetve a serdülő (2002/03-as születésűek) korosztály számára rendezték meg.

„Tizenegy versenyzőnk volt ott Kőbányán, pontosabban tíz Vasas-birkózó és az újpesti Fekete Krisztián, aki decembertől csatlakozik a klubunkhoz. Először rendezték meg a versenyt, erős mezőny gyűlt össze, de azért voltak olyan, a korosztályban meghatározó birkózók, akiket végül nem neveztek be. Ott volt az ESMTK, a Csepel, a BVSC, a Fradi, a Pestszentimre, az Újpest, a Kertváros, azaz nagyszabású tornáról beszélhetünk. Jó szintfelmérő volt, akadtak biztató eredmények, így elégedett lehetek. 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet, valamint két 5. helyet gyűjtöttek a gyerekek, csapatban pedig második helyen zártunk az ESMTK mögött” – foglalta össze a szakember a történeteket.

Aranyérmes lett Cservjacsenko Georgij, Varga Ágoston és Veress Bence, ezüstérmet akaszthattak Rácz Zsombor, Tóvölgyi Marcell és Fekete Krisztián nyakába, míg harmadik helyen zárt Kőhalmi Gábor.

Nem unatkoznak majd a következő időszakban sem birkózóink, hiszen a hétvégén rendezik meg a Diákolimpia terület selejtezőit. Völler Ákos azt reméli, hat birkózó mindenképp a Diákolimpia döntőjébe jut, ha ennél többen is elérnék a továbblépést, az már plusz sikernek számítana. A Diák 2 korcsoport számára szeptember 23-án, Hajdúszoboszlón, míg a Diák1 és a serdülő korosztály részére szeptember 29-én és 30-án, Kecskeméten rendezik a Diákolimpia döntőjét.

D.S.


Hirdetések