Dobos Sándor, 2017.09.08. | Jégkorong

A Ferencváros ellen 8-1-es sikerrel startolt a kölyök korosztály „A” csapata, de a hétvégén a „B” gárda is elkezdi a selejtezőket.

Jánosi Csaba vezetőedző és Nagy László másodedző irányítja ebben az évben a kölyök korosztály csapatait, és szerencsére bő merítési lehetősége van a szakembereknek. Éppen ezért két csapatot szeretnének látni a megfelelő bajnokságokban, a következő három hétben eldől, sikerül-e az első célt teljesíteni.

„Az elsődleges tervünk, hogy az „A” csapatunk bejusson az „A” csoportba, míg a „B” csapatot a „B” csoportba szeretnénk vezetni. Most vagyunk a bajnokságnak és a szezonnak abban a fázisában, amikor számít az eredmény” – fogalmazott Jánosi Csaba.

„Később már nem mindig az eredménycentrikusság lesz a döntő, sőt, a legfontosabb, hogy a gyerekek fejlődjenek, előrelépjenek. 35 mezőnyjátékos és 4 kapus alkotja a kölyökkeretet jelenleg, csütörtökön pedig lejátszottuk az első meccset is, ahol sikerült a Fradit 8-1-re legyőzni. Legfőképp az jelenti az örömöt számunkra, hogy azt, amit hétközben kérünk a gyerekektől, azt viszont látjuk a jégen élesben, így volt ez a Fradi ellen is” – nyilatkozta elégedetten az első erőpróba után a szakvezető.

Az „A” csoportba jutásért három hetes csoportban folyik a küzdelem, a mieink a MAC, a Ferencváros, a Debrecen, a Miskolc és a Zalaegerszeg együttesével kerültek egy társaságba, a MAC két csapattal nevezett, végül egyik együttesük visszalépett a selejtezőktől. A csoportok első 4-4 helyezettje jut az „A” csoportba, azaz két gárdát kell megelőzni a selejtezők végén.

A Jánosi-Nagy edzőpáros tavaly még az ifiket irányította, most az U14-es korosztályért felel.

„Szeretem ezt a feladatot is, korábban mini csapattal is dolgoztam. Kicsit másfajta munkát igényel ez, viszont a megfelelő munka után nagyon látványos a fejlődés, gyors előrelépéseket lehet produkálni. Úgy látom, a gyerekek partnerek is, szóval élvezzük a szezonkezdetet” – mondta a vezetőedző.

A hétvégén a „B” csapatunk is elkezdi a selejtezőket, szombaton a KMH „B” ellen játszik fél egytől idegenben, vasárnap pedig a Miskolc „B” érkezik a Jégcentrumba. Az „A” csapat szombaton játszik ugyanott a MAC-cal.


Hirdetések