Jenkei Dániel, 2017.09.07. | Kosárlabda

A Vasas kosarasa oroszlánrészt vállalt a 3x3-as szakágban elért U18-es Európa-bajnoki aranyból.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, júniusban Kínában világbajnoki negyedik helyezett lett az U18-as „kispályás” női kosárválogatott. A csapat vezéregyénisége a Vasas Akadémián pallérozódó Tóth Orsolya volt, aki az elért eredmény tudatában komoly reményekkel várhatta a 3x3-as Európa-bajnokságot is, amelyre ráadásul itthon, Debrecenben került sor az elmúlt hétvégén.

Most már kimondhatjuk: ennél jobban nem is sikerülhetett volna!

A magyar csapat magabiztosan vette a csoportküzdelmeket, a franciák elleni negyeddöntő azonban már korántsem volt ilyen könnyű, kiélezett küzdelemben nyertek a mieink. A siker jutalma egy „lazább” elődöntő volt: a hollandok elleni győzelem pedig már döntőt ért.

A fináléba az oroszok érkeztek mellénk, a párosítás pikantériáját pedig az adta, hogy a világbajnoki bronzmeccsen éppen ők győzték le lányainkat. Ezúttal is vezettek, de 6-9 után csak magyar kosár esett, így itthon maradt az Európa-bajnoki cím!

Tóth Orsolya nem tétlenkedett a mérkőzéseken, ő lett a kontinenstorna legponterősebb játékosa, bekerült az All Star csapatba, az pedig ezek után már talán nem is olyan meglepő, hogy ő lett az MVP is.

A 17. életévéhez közeledő játékos elmondása szerint nagyon élvezi a 3x3-as műfajt, amelyben kötöttségek nélkül teljesedhet ki, de legalább ennyire várja a nagypályás visszatérést is, amelyre ősztől a Vasas NB I-es női csapatában lesz lehetősége.



Középen az MVP és pontkirálynő vasasos lány (forrás: FIBA)


Hirdetések