Dobos Sándor, 2017.09.06. | Vízilabda

Bronzérem a Brandi-kupán, 5. hely Zágrábban, tornagyőzelem Pozsonyban, készülnek a szezonra az utánpótláscsapataink is.

A Vasas SC pólósai korcsoportoktól függetlenül végzik a munkát a bajnoki szezon előtt, igazi nagyüzem van ezekben a hetekben, már ami a felkészülési tornákat illeti. Körkép.

Pozsonyban járt a 2000-es születésű és fiatalabb játékosokból álló csapatunk. Dodog Szabolcs vezetésével minden mérkőzésüket megnyerték a gyerekek a helyi tornán, a szakember elárulta, hogyan.   

„Egy meghívásos tornán vettünk részt a Győr, egy rovinji horvát csapat és a helyi szlovák együttes részvételével. Nagyarányú győzelmeket arattunk, a horvátokat 18-3-ra, a győrieket 28-5-re vertük, és a Slavia Bratislavát is sikerült magabiztosan, 19-10-re legyőzni. Ezt követően még egy mérkőzés döntött az első helyről, újra találkoztunk a szlovákokkal, és fel is hívtam a gyerekek figyelmét arra, hogy még egyszer nem lesz ilyen sima a játék. Így is lett, elég sokáig, a negyedik negyed derekáig vezetett az ellenfél 7-5-re, aztán az utolsó három percben a fiúk összeszedték magukat, és sikerült három perc alatt megfordítani az eredményt, nyertünk 8-7-re, ezzel pedig elhoztuk a kupát. Összességében elégedett vagyok, a szállás és a körülmények is kiválóak voltak, már szeretnének meghívni minket jövőre is a tornára.”

A 2002-es csapatunk Plézer János edző vezetésével Zágrábban vett részt a hagyományos Mali Medo Kupán, ahol az ötödik helyen zárt. Mátéfalvy Csaba, klubunk új utánpótlás szakmai igazgazója is ott volt a tornán, ő számolt be a részletekről.

„Ez egy elég nívós nemzetközi torna, hosszú évek óra megrendezik, tavaly mi nyertünk, azaz címvédőként érkeztünk Zágrábba. A Kotorral ikszeltünk az első meccsen, majd a Rijeka elleni mérkőzésen sajnálatos módon sérülés miatt elveszítettük egyik legjobb játékosunkat, Juhász Marcit. Végül egygólos győzelmet aratott az ellenfél, ezután következett a Mladost Zágráb elleni meccs, ahol nagyarányú vereséget szenvedtünk. Igaz, idő előtt lehívtam a csapatot, hiszen ömlött az eső a mérkőzés alatt, alkalmatlanok voltak a körülmények a játékra.

Vasárnap aztán a szlovén Triglav Kranj együttesével játszottunk, és mivel nyertünk 13-10-re 5 méteresekkel, játszhattunk az 5. helyért. Ismét a Primorac Kotorral kerültünk össze, ott már jól játszottunk, és szintén 5 méteresekkel nyertünk. Jó kis torna volt, a gyerekek tovább szokhatták a nemzetközi ritmust, rutint és tapasztalatot szerezhettek.”

A 2003-as korosztály a hagyományos Brandi-kupán hangolt a szezonra, Monostori Attila csapata ráadásul a harmadik helyen zárt a Szőnyi úton, így éremmel gazdagodott. A tornát az UVSE nyerte a BVSC előtt.

„A négy meccsünk közül hármat olyan csapattal játszottunk, akikkel a bajnokságban is találkozunk majd, ezek közül kettőt meg is nyertünk. Elégedett vagyok, pozitív az összkép, attól függetlenül, hogy még persze hullámzó volt a játékunk, ami a felkészülésnek ebben a szakaszában természetes. Kapusunk, Békési Marci végig kiválóan játszott, de a többiek is megtették a magukét. Fontos volt a gyerekeknek, hogy érmet akaszthattak a nyakukba” – összegezte a tapasztalatokat Monostori Attila.

A Brandi-kupa mérkőzésein:

Vasas SC-Oázis 15-4 (5-1, 3-1, 1-1, 6-1)
Cívis Póló VSE-Vasas SC 11-17 (3-5, 2-4, 4-3, 2-5)
UVSE-Vasas SC 16-6 (5-1, 4-3, 3-1, 4-1)
Vasas SC-HUVK SE 7-5 (3-2, 0-2, 1-0, 3-1)


Hirdetések