Jenkei Dániel, 2017.09.02. | Úszás

Klubunk tehetsége, Horváth Lili értékes tapasztalatokkal gazdagodott az indianapolisi junior úszó világbajnokságon.

A magyar csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Indianapolisban rendezett junior világbajnokságon, a 16 éves Horváth Lili révén pedig vasasos tagja is volt a küldöttségnek. Lili rögtön fő számában, 400 vegyesen kezdett, ahol 4.49.71-es idővel a 10. helyen végzett. Ez egy jó délelőtti úszás volt, mégis maradhatott némi hiányérzet, hiszen mindössze öt tizeden múlott a hőn áhított finálé.

800 gyorson az erőviszonyokat ismerve nem lehettek döntős reményei, így a hatalmas egyéni csúccsal elért 15. hely kellemes meglepetést jelentett. Legkevésbé a rövidebb vegyes szám, a 200 sikerült tehetséges úszónak, de minden továbbiról már őt magát kérdeztük:
”Hatalmas élmény volt, rengeteg tapasztalatra tettem szert. Négyszáz vegyesen a döntő volt a cél, nem úsztam rossz időt, a 2001-esek közül a második legjobbat, de ennél is kicsit több kellett volna. Összességében nem vagyok csalódott, de kipróbáltam volna magamat délután is. A nyolcszáz gyors kifejezetten jól sikerült, tizenkét másodpercet faragtam az egyéni csúcsomon, a 200 vegyes viszont nem állt össze, meg kell még tanulnom, hogy gyorsítsam fel magamat kellőképpen. Korábban sosem voltam Amerikában, így ez önmagában is hatalmas újdonság volt, szerintem hamar sikerült átállnom, azt pedig egyáltalán nem bántam, hogy minden reggel palacsintát és más finomságokat ehettünk. Most kaptam egy kis pihenőt, így el tudok jutni osztálykirándulásra is, de a vb annyira feltöltött, hogy már alig várom az újrakezdést. Komoly motivációkkal vágok neki az ifi Eb felkészülésének.”


A magyar csapat (fotó: Facebook)


Hirdetések