Jenkei Dániel, 2017.08.23. | Kajak-kenu

Takács Tamaráért és Vad Ninettáért izgulhatunk a kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenuban is elérkezett a szezon csúcspontja, az észak-csehországi Racicében rendezik idén a felnőtt gyorsasági világbajnokságot. Az elmúlt évektől eltérően ezúttal a női mezőnyben érdekeltek Vasas-sportolók. Ráadásul K2 500 méteren Takács Tamara és Vad Ninetta együtt próbálnak szerencsét, összejött tehát egy színvasasos páros, amire „emberemlékezet” óta nem volt példa a sportágban. Nem ez lesz Fábiánné Rozsnyói Katalin és Simon Miklós tanítványainak egyetlen fellépése, hiszen egy másik olimpiai számban, K4 500-on is tagjai a magyar egységnek, Medveczky Erikával és Fazekas-Zur Krisztinával egyetemben.

Nagyon bízunk tehát abban, hogy a pénteken kezdődő előfutamok után szombat délelőtt a páros, míg vasárnap a négyes fináléban szurkolhatunk a vasasos lányoknak.

Nézzük meg most a VasasTV-ben, hogy látják az esélyeket a főszereplők.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Végül természetesen kíváncsiak voltunk az edzőlegenda, Fábiánné Rozsnyói Katalin véleményére is:
- Úgy engedtem el a Tamarát, hogy minden jót kívántam, mostantól drukkolok, ami tőlünk telt, azt megtettük az utóbbi hetekben. Függetlenül attól, hogy egyesben végül nem indul, az egyéni munkát ugyanúgy folytattuk az Európa-bajnokság után is, kiegészítve azzal, hogy jöttek négyes edzések is, és közösen készültünk Vad Ninettával és Simon Miklóssal a párosra. Ninettát kicsi kora óta ismerem, úgy látom, nagyon jól megtalálta a közös hangot az új edzőjével, sok korábbi technikai hibáját kiküszöbölt, és én is próbáltam tanácsokat adni nekik. Egyébként egy higgadt, nyugodt személyiség, ami fontos, Tamara mellé éppen ilyen pár kell, nem pedig egy izgága lány. Ha dobogóra állnak mindkét egységben, én már elégedett leszek, az lendületet adhat a következő évekre. A legnagyobb ellenfélnek az új-zélandiak tűnnek, a női mezőnyben ők vannak olyan felszálló ágban, mint korábban a németek voltak.


Hirdetések