Jenkei Dániel, 2017.08.15. | Klub

Startol a Vasas Gyerek Program negyedik szezonja, ismét minimum 100 családnak segít tagdíjmentességgel a klub.

2014/15-ös szezonban indult útjára a Vasas Gyerek Program, amely elsősorban tagdíjmentesség biztosításával csökkenti azoknak a családoknak a terheit klubon belül, akiknek erre a leginkább szükségük van.

Az anyaegyesület saját forrásból minden évben 100 helyet ajánl fel, a jelentkezők pedig pályázat útján részesülhetnek a kedvezményben. Amennyiben további támogatók állnak a program mögé, a bekerülő sportolók száma folyamatosan nőni tud.

Az elmúlt három idényben a Vasas szinte valamennyi sportágából kerültek be gyerekek a programba, akik a tagdíjmentességen túl többek között ingyenes színházlátogatási lehetőséget kaptak, de megismerhették a Vasas olimpiai bajnokait is. Bár hangsúlyozottan szociális kezdeményezésről beszélünk, megemlítendő az is, hogy a támogatottak közül többen szép utánpótlássikereket értek el vasasos színekben hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Markovits László, klubunk elnöke, egyben a program ötletgazdája, a következőket mondta el honlapunknak a negyedik szezon kezdetén: - Az elmúlt három szezon során beépült a köztudatba a Vasas Gyerek Program, idén nyáron a szakosztályok és a szülők is folyamatosan érdeklődtek, hogy folytatódik-e a kezdeményezés. Számunkra ez nem is volt kérdéses, elköteleztük magunkat, így minden évben minimum 100 család számíthat a Vasas SC hozzájárulására, elsősorban a kiemelten eredményes fővárosi klubként kapott állami támogatásnak köszönhetően. Szeretnénk az új szezonban még szélesebb körben hírét vinni a programnak, annak érdekében, hogy az egyesület által biztosított 100 főn túlmenően további gyereket is be tudjunk vonni.

Augusztus 15-én indult el az első körös pályázási időszak, amely után egészen jövő márciusig lehet jelentkezni a programba. Ezzel párhuzamosan a támogatók csatlakozását is várja a klub, annak érdekében, hogy minél több család megkaphassa a tagdíjmentesség nyújtotta segítséget.

A program és a pályázási folyamat valamennyi pontos részletét ide kattintva ismerhetik meg.


Hirdetések