Jenkei Dániel, 2017.07.27. | Úszás

Tehetséges úszónk, Szabó-Feltóthy Eszter bronzérmet nyert a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Szabó-Feltóthy Eszter abból a szempontból nyomás alatt versenyzett, hogy a 200 méteres hátúszás volt az egyetlen száma a hazai rendezésű EYOF-on. A nagy nap szerdán jött el, a délelőtti előfutamot magabiztos versenyzéssel abszolválta, a legjobb idővel jutott be a nyolcas döntőbe.

Eszter egyébként ízig-vérig sportcsaládból származik, édesapja vízilabdázó volt, bátyja és nővére pedig szintén a Vasas úszói. A családi kitérő után azonban vissza a vízbe, méghozzá az esti döntőhöz, amelyben kimondva kimondatlanul benne volt egy medál versenyzőnk részéről. Persze ez csak papíron ilyen egyszerű, de ezúttal a medencében is összejött: Eszter egyéni csúccsal (2:13.80) lett bronzérmes, csupán a spanyol Claudia Espinosa és az orosz Daria Vaskina előzte meg, utóbbi versenyző egyébként időeredményei alapján kiemelkedik a mezőnyből.

Mi azonban elsősorban 15 éves vasasos úszónk benyomásaira voltunk kíváncsiak, no meg arra, hogy aludt a szép siker után: - Az alvással nem volt gond, szokott menni verseny után. Így visszatekintve elégedett vagyok, délelőtt kicsit kellett volna tartalékolnom, de elvitt a lendület, már akkor kiúsztam magam, és három tizedre megközelítettem az egyéni csúcsomat. Utána levezettem, lemasszíroztattam, majd a faluban ebédeltem és pihentem. Éreztem, hogy este odaérhetek a dobogóra, de az edzőm, Egressy János megnyugtatott, mondta, hogy csak ússzam ki magam, és őt nem érdekli, hányadik leszek. Hát ez a kiúszás sikerült: tényleg úgy érzem, mindent kiadtam magamból. Nagyon jó hangulat volt az uszodában, a sok magyar mellett az orosz lány is komoly biztatást kapott, de azt is igyekeztem a magam javára fordítani. A verseny után gratuláltunk egymásnak, a spanyol versenyzővel váltottam is pár szót az eredményhirdetés előtt, aranyos volt. Összességében az EYOF tényleg nagyon hasonlít az olimpiára, minden körülmény tökéletes, egy szavunk nem lehet. Nekem mostantól a „nyaralás” része jön, igyekszem minél több helyszínen szurkolni a magyaroknak, szeretnék kimenni kézilabdára és a futószámok is érdekelnek.


Fotó: Vasas Attila

 

Ha már a többi sportág szóba került, Szabó-Feltóthy Eszter mellett a csapateseményeken vagyunk érdekeltek Vasas-szempontból. Lány kosarasaink eddig minden meccsüket megnyerték, a fiúk háromból egyszer diadalmaskodtak, a lány kézilabdázók mérlege szintén háromból kettő, a lány röplabdacsapat pedig még nem tudott mérkőzést nyerni.


Hirdetések