Jenkei András, 2017.07.23. | Vívás

Lezárultak Lipcsében az egyéni versenyek napjai, sikeres folytatást remélünk a csapatszámokban is.
 

Ahogy korábban Szilágyi Áron, úgy Szász-Kovács Emese is a legjobb tizenhat között fejezte be a világbajnokságon egyéni szereplését, míg Bányai Zsombor a legjobb 32-ig jutott.

A férfi párbajtőrözők 64-es tábláján Bányai Zsombor kezdésként magabiztosan, 15:9-re múlta felül a kubai Reytor Venetet, a következő körben azonban megyűlt a baja a rangos címekkel büszkélkedhető francia Lucenay-vel. Ellenfele abszolút kézben tartotta kettejük összecsapását (6:15). Zsombor ugyan búcsúzott, de első felnőtt világbajnokságán egyéniben egyáltalán nem vallott szégyent.

A női mezőnyben olimpiai bajnoknőnk a  venezuelai Lugó ellen 15:10-el kezdett, majd az ukrán Pocskalova ellen 15:8-al folytatta, a nyolc közé jutáséért – akárcsak Szilágyi Áronnak  –  egy hazai, és a közelmúltbeli Eb-n sikeresen helytálló ellenfél jutott. Szoros mérkőzést vívtak. Emese 9:7-re vezetett, ellenfel azonban 11:14-re fordított. Klasszisunk azonban az időtől is szorítva, egalizálta az állást. A vívóidő azonban letelt, és hosszabbításban dőlt el a továbbjutás kérdése, sajnos nem a mi javunkra, így Szász-Kovács Emese a 9. helyen zárt a lipcsei vb női párbajtőr egyéni számában.

Női kardvívásban Katona Renáta, világbajnoki újoncként, a selejtezőcsoportból 4/2-es indexszel tovább lépett ugyan, ám még nem a 64-es főtáblára. Ezért a spanyol Perezt kellett volna legyőznie, ám ez nem jött össze (13:15) neki, de így is pozitív mérleggel zárta a vb-t.


Hirdetések