Jenkei Dániel, 2017.07.13. | Karate

Karate szakosztályunk beszámolója az övvizsgáról.

Karatésainknak a tanév vége nagyon mozgalmasan telt: amíg az élversenyzők az Umagban megrendezendő Karate1 Youth Cup világkupára készülnek, a kezdő karatésoknak is kijutott az izgalomból.

Június 10-én rendeztük meg karate övvizsgánkat, ahol az összes kezdő és utánpótlás karatésunk részt vehetett fehér övtől narancssárga öv fokozatig. Minden csoportunkból szép számmal jelentek meg karatésaink! A vizsgát Shihan Nánai Ferenc, karate stílusunk, a hazai Fudokan Szövetség elnöke vezetésével bonyolítottuk le. Shihannak ezúton is köszönjük, hogy levizsgáztatta karatésainkat, és köszönjük a rengeteg építő kritikát.

A vizsgán a karatésok bemutatták, mennyire sajátították el az alaptechnikákat (a kihont), a formagyakorlatokat (katákat), és számot adtak küzdelem (kumite) tudásukról is. Emellett felmértük az erőnlétüket, a koordinációs képességüket is, és a vizsgaanyagban hagyományainkhoz híven kiemelt szerepet kapott az elméleti rész.

A kis karatékák nem okoztak csalódást: mindenki a maximumot nyújtotta, senki teljesítményére nem lehetett panasz. A gyerekek nagyon élvezték a vizsgát, és örülünk, hogy elkísérték őket a szülők is, akik bepillantást nyerhettek a karatésok világába, láthatták, hol tartanak a gyerekek.

A különböző iskolákban edző karatésok közül sokan a vizsgán találkoztak először, és ahogy az ilyenkor a Vasas Karatéban lenni szokott, hamar barátságok szövődtek a bemelegítés, közös gyakorlás, majd a vizsga izgalmai során. Ebben élversenyzőinknek is nagy szerepe volt, akik egész nap töretlenül segítettek a kisebbeknek, bátorították őket, bemelegítettek velük.

A vizsga mindenkinek rengeteg plusz motivációt adott későbbi karatés pályafutásához, és ismét bebizonyítottuk: a Család az első!


Vizsgázóink az erőnléti rész bemutatása közben


Vizsgázóink egy csoportja kiérdemelt oklevelükkel

 


Hirdetések