Jenkei Dániel, 2017.07.13. | Kajak-kenu

Négy vasasos sportolóért izgulhatunk a kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az utóbbi időszak válogatóin rendre remekül szerepeltek klubunk kajakosai, így nem meglepő, hogy az szezon első világversenyén, a Bulgária második legnagyobb városában rendezett Európa-bajnokságon is izgulhatunk értük.

Takács Tamara egyeduralkodónak számított a válogatók során a hosszabb kajakos számokban, így nem meglepő, hogy duplázik: A K1 500 méter mellett Lucz Dórával, Medveczky Erikával és Vad Ninettával kiegészülve K4 500-on is indul. Vad Ninettának így csak a négyes jutott, hiszen Takáccsal párban nem tudnak rajthoz állni a sűrű időrend miatt.

A férfiaknál a friss maratoni Európa-bajnok Solti László 5000 méter egyesben próbál szerencsét, Bárdfalvi Márk pedig a K4 1000 méteres egység tagja, Kammerer Zoltánnal, Noé Bálinttal és Ceiner Benjáminnal egyetemben.


Takács Tamara és Vad Ninetta indulás előtt (fotó: MKKSZ)

A vasasos különítményből Vad Ninetta nyilatkozott az Eb előtt:
„Az egész válogatási időszaknak úgy futottunk neki, hogy egy zaklatott felkészülés van mögöttünk, ráadásul ez az első közös szezonunk Simon Miklós mesteremmel, amibe nagyon sok újdonságot vezettünk be. Az általános cél az volt, hogy az újonnan tanultakat minél gyakrabban és minél hatékonyabban tudjam alkalmazni.  Az Európa-bajnokságon sajnos az időrend miatt a párosunk nem indulhat, ezért csak négyesben szállok vízre, de nem probléma, mert ahogy mi is, úgy vettem észre a többiek is csak egy jó Vb-szerepléshez vezető állomásként tekintenek az Európa-bajnokságra. A világbajnokságon szeretnék minél fényesebb érmet nyerni, párosban és négyesben is.”


Vad Ninetta és Simon Miklós a válogató után

 


Hirdetések