Dobos Sándor, 2017.07.08. | Jégkorong

Ladányi Balázs, juniorcsapatunk új vezetőedzője Revák Zoltánt kérte fel a másodedzői feladatokra. Vele beszélgettünk.

Új szakmai stáb vezeti majd a Vasas-Continental magyar bajnoki ezüstérmes juniorcsapatát a következő szezonban. Korábban már hírt adtunk arról, hogy Székely-Mádai László vezetőedző helyére a klub szakmai igazgatója, Ladányi Balázs került, míg Horváth András másodedző pozíciójára (ő egyébként az ificsapatunk vezetőedzője lesz) Revák Zoltán érkezik segítőként.

A szakember Dunaújvárosban, Kercsó Árpád kezei alatt lett jégkorongozó, 17 évig játszott ott, egészen 2007-ig. Ezután Győrbe került, de 2004 óta a hoki mellett igen magas színvonalon kezdte űzni az inline-t, azaz a görhokit is. 13 éve tagja a magyar válogatottnak, legutóbb is ott volt a pozsonyi divízió I-es világbajnokságon.

Revák Zoltán 2011-ben Spanyolországba költözött, a profi inline-bajnokságban játszott, szűk egy év múlva viszont hazatért a Ferencvároshoz, majd egy évig Németországban, Hassfurtban hokizott, és edzette a helyi csapat U12-es együttesét. Egy újabb zöld-fehér szezon után visszatért Dunaújvárosba, ahol a juniorok edzője lett, de a MOL Ligában is játszott a DAB-ban. 2016-tól Debrecenben dolgozott, az ifjúsági csapatnál.

Most egy számára új klubban, a Vasasban folytatódik szakmai karrierje.  

Mit szóltál a híváshoz és a feladathoz?
Az előző szezonban Debrecenben dolgoztunk együtt Godóval (Ladányi Balázs – a szerk.), az U12-es csapatoknál. Mindkettőnknek új volt ez a korosztály, de úgy érzem, megvolt köztünk az összhang, sikeresen megoldottuk a feladatot. Ezt a szezon végi eredmények is igazolják. Év közben azonban távozni kényszerült a klubtól, így természetesen örültem, mikor megkeresett, hogy újra közösen dolgozhatnánk.

Milyen sportkapcsolatban voltál korábban a Vasasban dolgozó szakemberekkel?
Külön öröm számomra, hogy szinte minden edzőt ismerek a klubból! Van, akiket pályájuk csúcsán csodálhattam és örültem, hogy egy csapatban lehetek velük, van akikkel az utánpótlás-válogatottakban játszottunk együtt. A lényeg, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápolok! Sokan mondják, hogy a Vasasé az ország legjobb és legerősebb edzői stábja. Ezt én is így gondolom, igyekszem méltó tagja lenni és tovább erősíteni!

Az, hogy Dunaújvárosban töltötted pályafutásod nagy részét, mit jelent? Milyen útravalót kap ott az ember?
Ha az ember megnézi a múlt és a jelen sikeres jégkorongozóit, láthatja, hogy majdnem mindegyik kapcsolódik valamiért Dunaújvároshoz. Korábban Székesfehérvárral karöltve a legfontosabb utánpótlás-nevelő bázis volt az újvárosi. Ma már sok más klub is csatlakozott, felnőtt melléjük! Ilyen a Vasas is!

Miért volt vonzó ez a mostani feladat?
Nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, azonban kisebb korosztályoknál nincs eredménykényszer, inkább a nevelésen van a hangsúly! A junior korosztály az utolsó, ám az egyik legfontosabb lépés a profivá válás útján! Minden edzésen és meccsen meg kell mutatnod, hogy képes vagy egy felnőtt bajnokságban is helyt állni. Nagy a versengés és a nyomás! Szeretem az ilyen helyzeteket! Mentálisan felkészíteni a srácokat, megtanítani nekik, hogyan kezeljék ezeket a helyzeteket, hogyan hozzák meg a legjobb döntést a pályán!

Mi a helyzet az inline-nal? Sokan alakították úgy a pályafutások derekát, mint te, vagy egy ritka jelenség az, hogy párhuzamosan ilyen magas szinten űzi valaki az inline-t?
2004-ben kezdtem inline-ozni, Lencsés Tamás invitálására. Akkor még nagyon gyerekcipőben járt Magyarországon a sportág. Azóta rengeteget fejlődtek a körülmények minden téren. Van saját felületünk, normális felkészülési időszak a világbajnokságokra, egyre több új és fiatal játékos, aki kipróbálja és megszereti. Remek kiegészítő sportágnak tartom a nyári időszakban. Vannak, akik nem így gondolják, többnyire olyanok, akik sosem játszották... A válogatott magja több mint 10 vb-t megjárt már, nem egyedül vagyok tehát, aki ezt az utat választotta.

Hogy értékeled ezt a mostani vb-szereplést?
Kiestünk. Nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni. Mindenkinek magával kell tudni elszámolni. Mindegy, hogy nyersz vagy vesztesz. Ha mérkőzés után tükörbe nézel, pontosan tudod, mindent megtettél-e, és ez az, ami számít! Személy szerint többet vártam magamtól, ezért nehéz elfogadnom a végeredményt. Pozitívum, hogy sok új játékosunk bemutatkozhatott, akikre lehet építeni a jövőben! Jövőre kvalifikáció, amit akár mi is rendezhetünk. Egyértelmű cél a visszajutás a következő vb-re.

Mire számítasz az év során, mennyire ismered a juniorcsapatunk tagjait?
Van olyan, akit ismerek, például Garbacz Mátét, aki az inline-válogatott tagja volt most. De a szezon során volt szerencsém több junior meccset is végignézni. A tavalyi csapat elsőéves junior volt, idén sokkal tapasztaltabban vágunk neki a küzdelmeknek! Erős csapatunk lesz, ezen fogunk dolgozni!

Egy MOL Liga-csapat alapjainak a lerakása folyik a Vasasnál, mit gondolsz ezekről a célokról?
Úgy gondolom, megfontolt és stabil építkezés folyik. Nem siettek el semmit a vezetők! Minden korosztályban megfelelő a létszámú és tehetségű gyerek játszik, akikre egy MOL ligás csapatnál hosszú távon lehet építeni!

Lehet a Vasasból stabil műhely a későbbiekben is?
Minden adott hozzá, hogy továbbra is az legyen!


Hirdetések