Jenkei Dániel, 2017.07.05. | Úszás

Több korosztályban, több helyszínen is feltűntek a Vasas úszói az elmúlt hetekben.

A legkisebbek a delfin országos bajnokságon mutathatták meg magukat, melyre Debrecenben került sor. A versenyen a legjobb eredményt Burcsa Anna Amira érte el a Vasasból, aki 50 mellen lett harmadik korcsoportjában. Vele kapcsolatban érdekesség, hogy a Kovács Ági Úszóakadémiával való együttműködésen keresztül lett a klub versenyzője. A partnerségről néhány hete számoltunk be bővebben weboldalunkon.

Burcsa Anna Amira a dobogón


Győrben serdülő országos bajnokságot rendeztek, amelyen Szabó-Feltóthy Eszter vitte a prímet a vasasos úszók közül, hiszen 200 háton bajnoki címet nyert, 200 vegyesen pedig ezüstérmes lett. Előbbi számban ott lehet az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), amelynek idén Magyarország ad otthont.

„Eszter most tulajdonképpen bebiztosította az EYOF-kvalifikációt, hiszen 200 háton már a felnőtt ob-n is olyan időt úszott, ami előrevetítette, hogy ott lehet Győrben. Mostantól gőzerővel készülünk, hogy hazai pályán minél jobban teljesítsen.” – mondta el honlapunknak dr. Egressy János vezetőedző.

EREDMÉNYEK:

Serdülő országos bajnokság

400 m vegyes: 4. Szabó-Feltóthy Eszter    
200 m hát: 1. Szabó-Feltóthy Eszter        
200 m vegyes: 2. Szabó-Feltóthy Eszter    
200 m mell: 5. Szabó-Feltóthy Eszter    
4x100 m vegyes: 7. Vasas SC (Szabó-Feltóthy Eszter, Dujanic Iva, Szabó Beatrix, Beregszászi Enikő)


A junior korosztály számára az izraeli Netanyában rendeztek Európa-bajnokságot, amelyen Horváth Lili és Labán Eszter képviselte a Vasast. Horváth Lili 400 vegyesen az ötödik helyig jutott, Labán Eszter ugyanebben a számban 12. lett.

Lili ötödik helye azért nagy szám, mert 4:46.10-et úszott, amivel közel négy és fél másodpercet javított az egyéni csúcsán, ez pedig ifjúsági vb-kvalifikációt ért számára.  A világbajnokságot augusztusban rendezik Indianapolisban. Ha még kicsit rá tudunk dolgozni erre az időeredményre, akkor szép reményei lehetnek, hiszen még jövőre is indulhat az ifik között, sőt olimpiát is rendeznek ebben a korosztályban. Eszter többnyire az előfutamokig jutott, vele jövőre nyíltvízi úszással fogunk kísérletezni, illetve a pillangóúszását próbáljuk megerősíteni.” – folytatta Egressy János.


Végül néhány szó a felnőtt korosztályról: idén is megrendezték Rómában a nagy hagyományokkal bíró Sette Coli versenyt. Az olasz fővárosban Kutasi Máté ért el figyelemreméltó eredményt, hiszen remek egyéni csúccsal lett hatodik kétszáz mellen. György Réka számára ez a verseny kevésbé sikerült, 400 vegyesen a „B” döntő második helyén végzett, de ő elsősorban a nyár végi, taipei Universiadéra készül.

„Mondhatjuk, hogy Máté beverekedte magát a felnőtt mezőnybe, 2:13.47-et úszott, ami várakozásokon felüli egyéni rekord. Úgy lett hatodik, hogy a futamában két felnőtt világbajnok és egy olimpiai érmes is indult. Elnézve a folyamatokat, övé lehet a jövő a magyar úszók között 200 mellen. Jövőre már megpróbáljuk a felnőtt Eb-kvalifikációt is. György Rékának átállási nehézségei voltak, hiszen Amerikában tanul és alig huszonnégy órát töltött itthon a római verseny előtt, ami erősen meglátszott az úszásán”. - zárta összegzését a vezetőedző.


 

 


Hirdetések