Jenkei András, 2017.06.29. | Labdarúgás

Hosszú szünet után játszott újra nemzetközi tétmérkőzést a Vasas. Labdarúgóink a találkozó nagy részében kitettek magukért, az utolsó öt perc azonban rémálom volt.
 

Beitar Jeruzsálem (izraeli) – Vasas 4-3 (1-2)
Petah-Tikva, HaMosava Stadion.

Vezette: Nenad Djokics (szerb)

Vasas: Nagy G. – Szivacski, Burmeister, Risztevszki, Hangya – Kulcsár T. (Ádám M. , 67.), Vida M., Kleisz, Murka – Pavlov (Király, 78.), Remili (Saglik, 55.).
Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Georginho (18.), Benajun (87.), Vered (91.), Sabo (92.), ill.: Pavlov 2 (35., 43.), Kulcsár T. (52.)

A vendéglátó jeruzsálemiak UEFA-szankció következtében nézők nélküli EL-selejtezőn fogadták a Vasast. Ez azonban az elszántságukon egyáltalán nem látszódott, határozottan kezdték a mérkőzést, és az első negyedóra végén vezetéshez is jutottak.

A kapott gól azonban nem szegte játékosaink kedvét, az idő múltával egyre inkább játékba lendültünk, ami kisebb mezőnyfölényben is megnyilvánult. A félidő hajrájában aztán már gólok is alátámasztották ezt. Hangya Szilveszter baloldalról ívelt be, a védők feje felett átszálló labdát Jevgenyij Pavlov a földre fejelve juttatta a kapuba. Nem sokkal később Szivacski Donát a másik oldalról adott be félmagasan, Pavlov pedig középen eldőlve hatalmas gólt lőtt. Előnnyel mehettünk a szünetre!

A második félidőt kétségkívül a fordítás szándékával kezdték a hazaiak, amit néhány kisebb helyzet és egy kapufa jelzett. Aztán hét perc elteltével egy a felezővonalnál megnyert fejpárbaj után Kulcsár Tamás egyedül roboghatott a Beitar kapuja felé,  higgadtan lőtt, és máris kettő volt az előnyünk!

Innentől időnként edzőmérkőzés hangulat lett a találkozónak, ellenfelünk kedvét vesztve próbálkozgatott, a mieink pedig magabiztosan járatták a labdát. A hajrában öt perc alatt a semmiből fordított a Beitar. Már megnyertnek tűnő találkozót veszítettünk el, ami kétségkívül jelentősen nehezíti dolgunkat a visszavágón, ám az egész mérkőzés összképe alapján nem kell még lemondani a továbbjutásról!

 

 

 

 


Hirdetések