2007.11.03. | Kézilabda
Vereséget szenvedett csapatunk a női kézilabda NB I kilencedik fordulójában, a közvetlen rivális váciak otthonában. A hazaiak a végjátékban fordították maguk javára a küzdelmet, így kieső helyen várjuk a tavaszi folytatást.

Váci NKSE-UNIQA Vasas 30–27 (12–13)
Vác, 700 néző

Vezette: Bonifert, Oláh

Vác: Juhász – Orbán 3, Szilágyi 6, Ábrahám 2, Schmidt, Veszeli 6 (2), Gerestmár 6 (3). Cs: Nábelek (kapus), Farkas 6, Bagócsi 1, Simon
Edző: Kenyeres József

Vasas: Guiu – Sterbik 4, Nagy 4 (1), Kupricsenkova 5, Gaál 6, Pollaková 3, Balog 4 (1). Cs: Tóth (kapus), Lőw 1, Szalontai
Edző: Papp György

Az eredmény alakulása. 9. p.: 5–2. 17. p.: 8–8. 24. p.: 11–13. 38. p.: 14–16. 46. p.: 20–20. 54. p.: 24–23. 58. p.: 26–25
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2

Rendkívül fontos mérkőzés várt csapatunkra péntek délután, hiszen a kiesés elkerülésének érdekében,  elsősorban a velünk egyszinten álló ellenfelektől kell  pontokat gyűjtenünk. A találkozó jelentősége a váciak számára is hasonló volt, így zsúfolt nézőtér előtt, felfokozott hangulatban kezdődött a párharc. 

Papp György vezetőedző igyekezett alaposan felkészíteni a csapatot a várható szituációkra, a hét folyamán több alkalommal videófelvételről elemezte az ellenfél várható játékát, pontosan kidolgozott taktikával küldte pályára a lányokat.

A nagy akarás az első percekben görcsösséget eredményezett, a Vác három góllal elhúzott. Fokozatosan tértünk magunkhoz, a félidő közepén értük utól ellenfelünket, majd a vezetést is átvettük. A játékrész vége előtt meg volt a lehetőség, hogy megnyugtató előnyre tegyünk szert, azonban hetes hibáztunk, a váciak viszont gólt lőttek így minimális előnnyel térhettünk pihenőre.

A lelkes nézőközönség támogatásával a hazaiak nagy nekibuzdulással kezdték a második játékrészt, és a 47. percben visszavették a vezetést. 
Sajnos ebben az időszakban a jobb oldalunk gyengén teljesített, és mivel gólt csak elvétve szereztek, az ellenfél pedig kiemelt figyelmet fordított hatékonyabb játékosainkra - Pollakovára, Kupricsenkovára és Gaálra - így az egész csapat eredményessége visszaesett. 
26-25-nél még így is egyenlíthettünk volna, azonban Sterbik, Balog és Nagy egy percen belül hibázott ziccer helyzetben, majd zsinórban négy gólt kaptunk és ezzel el is ment a meccs.

Papp György:
"Egészében véve nem játszottunk rosszul, de idengenben ilyen kiélezett helyzetben, csak akkor tud egy csapat nyerni, ha meghatározó játékosai mind hozzák magukat. 
Nálunk ez ma sajnos nem így volt. Kupricsenkova és Gaál Adrienn kimagaslóan teljesített, és Guiu is nagyon jól védett. Pollakova - aki nagyon nagy akarással játszott - azonban sokat hibázott és Nagy Krisztának sem ment ma a játék. Lőw Andi is csak inkább a védekezésben tudott a csapat játékához hozzá tenni, a szélsőink pedig átlagos játékot produkáltak. 
Döntő volt a mai meccsen, hogy a helyzet kihasználásunk nagyon gyenge volt.

Nehéz tavasz elé nézünk, négy pontunk van ami nem sok, de azért egyáltalán nem reménytelen a helyzetünk. Fontos, hogy a tél folyamán sikerüljön egy hatékony átlövőt igazolni. Azt gondolom ha az edzéseken sikerül még jobban összegyúrni a csapatot, akkor a folytatásban megszerezzük azokat a pontokat amivel elérjük eredeti célkitűzésünket, a 9-10. helyet a bajnokságban.
Köszönjük szurkolóinknak az eddigi támogatást és kérjük, hogy a továbbiakban is álljanak melletünk. Hiszem, hogy ez a csapat megérdemli a bizalmat."

ja             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hirdetések