Jenkei András, 2017.06.07. |

A Vasas északi szakág képviselői fogékonyak az újra, egy mostanság útjára induló versenyformába kapcsolódtak be aktívan és eredményesen.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság létrehozta a Sport Mindenkinek Bizottságot és arra ösztönzi a sportági Nemzetközi Szövetségeket, hogy fejlesszék és promotálják a tömegek számára szóló sporttevékenységet. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség ennek nyomán alakította ki a Target Sprint versenyszámot, amely a légfegyveres pontlövészet és a középtávfutás kombinációja. A lövészet 10 méteres légpuska pályán bukócélokra történik, három alkalommal megismételt futás közben.

A versenyszám magyarországi premierjére a Vasas biatlonistái által is használt Zugligeti úti  lőtéren és környékén került sor május közepén, szakosztályunk szervezésében. A újdonságot kipróbáló hét egyesület versenyzői között láthattuk egykori olimpikon sífutónkat, Tagscherer Zoltán, de egyébként a teljes mezőny negyven százalékát a Vasas sífutói, biatlonistái alkották.

Egy új sportág első szárnypróbálkozásai tehát lezajlottak, nemzetközi színtéren pedig már világbajnokságra is sor kerül június 22-26. között Németországban. Ehhez kapcsolódó hír, hogy jövőre Magyarország rendezi a sportlövő Európa-bajnokságot, ahol új versenyszámként szintén találkozhatunk a Target Sprinttel.

A németországi vb-n résztvevő kilenc fős magyar csapatban, Veres Mirella, Gyallai Soma és Balog Dénes Levente képviseli a Vasast. Kíváncsian várjuk az eredményeikről szóló híreket!

 


Hirdetések