Jenkei Dániel, 2017.06.01. | Röplabda

Egy héttel az ifjúságiak aranyérme után juniorcsapatunk is felült a honi röplabdázás csúcsára.

Kőnig Gábor tanítványai egy mérkőzést ugyan elvesztettek a kaposvári hatos döntőben, de az egyenes kieséses szakaszban ellentmondást nem tűrően játszva szerezték meg a szakosztály idei második aranyérmét.

Nem indult jól a hétvége csapatunk számára, hiszen a már korábban is sérült Bodovics Hanna, Németh Anett és Kiss Gréta mellé Balabás Barbara (ujjtörés) és Kotormán Réka (bokasérülés) is feliratkozott a maródiak listájára, így vezetőedzőnk, Kőnig Gábor már csak abban reménykedhetett, hogy nem sérül meg még valaki, mert akkor lassan nem marad bevethető cserejátékosa. Az ifidöntőhöz képest további változás volt, hogy ezúttal Pekárik Eszterre is számíthattunk, hiszen ebben a korosztályban még ő is pályára léphetett.

Ettől függetlenül kiválóan indult a hétvége, hiszen a Gödöllőt nagyon simán győztük le 3:0-ra a pénteki nyitómeccsen. A folytatás már nem sikerült fényesre, a Nyíregyháza elleni második csoportmeccsen nagyon idegesen, sok hibával röplabdáztunk, aminek vereség, és az ezzel járó szombati pluszmérkőzés lett az eredménye.

Ekkor talán többen is azt gondolták, hogy alaposan meggyűlik majd a bajunk a folytatásban, a lányok azonban összeszedték magukat, és meccsről meccsre jobb és jobb játékkal rukkoltak elő. Az Újpest ellen egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik együttes jut be a négy közé, ahol a házigazda és az idáig veretlen Kaposvár várt a mieinkre.

A lányok ugyan a második szettet szoros küzdelemben elveszítették azt leszámítva viszont a kaposváriak nem találták a gyors, ötletes, agresszív röplabdára épülő játékunk ellenszerét, így egy héten belül másodszor is bejutottunk az aktuális utánpótlás-döntőbe, igazolva ezzel a szakosztályunknál folyó kiváló munkát.

A fináléban aztán a felnőtt válogatott Kalotai Zsófiával és Villám Lillával felálló Nyíregyháza volt az ellenfelünk, amely pont az ellenünk lejátszott a csoportmeccsen veszítette el kezdő feladóját, Sitku Renátát, így hozzánk hasonlóan tartalékos felállásban lépett pályára.

A döntő igazából egy pillanatig sem volt szoros, a szabolcsiak nem találtak fogást Kőnig Gábor együttesén, amely szettről szettre jobban játszott, és végül kevesebb mint másfél óra alatt nyerte meg az aranyérmet. Több játékosnak ez volt az utolsó mérkőzése Vasas-mezben, így aztán a finálé után az öröm és a bánat könnyei egyszerre jelentek meg az arcokon. Székely Éva óta azonban tudjuk, sírni csak a győztesnek szabad!

"Nagyon boldog voltam a győzelem után, a péntek volt az, ami kicsit gyengébbre sikerült, de amikor úgy igazán elkezdődött az országos döntő, szombaton, onnantól kezdve nagyon érett játékot mutattunk és teljesen megérdemelten lettünk bajnokok" - mondta értékelésében Kőnig Gábor.

A szakember - aki azóta már a felnőtt válogatott mellett van Eszéken - hozzátette, bár az év elején esélyes volt a csapata, a sok sérülés után minden ellenfél reménykedett kicsit, hogy meg lehet verni a Vasast. A lányok azonban megmutatták, bárki is lép a pályára, az küzd, hajt, aminek pedig csak ez lehetett a végeredménye.

"Bevallom, én is elérzékenyültem a végén, hiszen ebből a korosztályból nagyon sok játékost egészen kicsit kora óta ismerek, illetve ők is engem, rengeteg időt töltöttünk együtt. Már az ifidöntő előtt tudvalevő volt, hogy többeknek ez lesz az utolsó tornája, ennek is szóltak a könnyek a szememben, hiszen egy korszak itt véget ért. Ez a feszültség jött ki a lányokból is a döntő után. Ha valaki ránk nézett volna a lefújást követően 15 perccel, inkább gondolta volna, hogy a hatodik helyezettet látja, mint sem a bajnokot. Ebből a generációból többen a miniktől kezdve mindent megnyertek Vasas-színekben, több lánynak ezzel az arannyal vált teljessé az éremkollekciója" - emlékezett vissza nem csak a mostani hétvégére, de az elmúlt évekre is Kőnig.

"Nagyon boldog voltam, vagyok és leszek" - zárta az edző.

A torna álomcsapatába három játékosunk, Durst Anna, Pekárik Eszter és Török Kata is bekerült, míg a legjobb edzőnek Kőnig Gábort választották. A Vasas legjobbja Juhár Dalma lett.

Az országos döntők sora most hétvégén Békéscsabán, a gyermekbajnoksággal folytatódik - és klubunk számára zárul is, hiszen a serdülők között nem leszünk érdekeltek.


Fotó: Vasas Attila

ORSZÁGOS JUNIOR BAJNOKSÁG, HATOS DÖNTŐ

Csoportkör:

Vasas Óbuda - Penta Gödöllő 3:0 (19, 15, 15)

Vasas Óbuda - Nyíregyháza 1:3 (17, -18, -20, -17)

Középdöntő: Vasas Óbuda – UTE 3:0 (8, 18, 18)

Elődöntő: Vasas Óbuda - 1.MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (22, -23, 20, 17)

Döntő: Vasas Óbuda – Nyíregyháza 3:0 (18, 16, 13)


Hirdetések